Silvia Cano: “Quan governam els socialistes, avançam en drets i que es donin les primeres passes cap a la gratuïtat de l’educació 0-3 anys és un exemple”

La socialista ha recordat que “avui es compleix un compromís electoral del 2019, per tant, el Partit Popular arriba tard en voler-se apropiar d’una proposta socialista”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha destacat, a la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears, l’anunci que ha fet aquest dimecres el Govern de les Illes Balears per assolir la gratuïtat de l’etapa educativa 0-3 anys de manera progressiva. Cano ha assegurat que “quan governen els socialistes, la societat avança en drets i que es donin les primeres passes cap a la gratuïtat 0-3 anys és un exemple”.

D’aquesta manera, la socialista ha recordat que “la gratuïtat de l’educació de l’etapa 0-3 anys era i és un compromís electoral del 2019”, i hi ha afegit que “tenim el compromís clar d’universalitzar l’educació 0-3 i avançar cap a la progressiva gratuïtat”. A més a més, Cano ha exposat que “s’ha acordat amb tota la comunitat educativa que per al curs que ve les escoletes per als infants de 2 a 3 anys sigui gratuïta tant la pública com les de la xarxa complementària”.

“Durant 7 anys de govern progressista a les Illes Balears s’han establert les bases mitjançant més recursos que mai en educació 0-3, nous centres i una Llei d’Educació que reconeix l’etapa educativa de 0-3 anys”, ha explicat la socialista qui ha posat en valor que “avui la ciutadania de les Illes Balears guanya drets i els i les socialistes donam compliment a una promesa amb la ciutadania, a pesar que el Partit Popular vulgui ara apropiar-se d’aquesta proposta socialista: sempre arriben tard”.

Compareixença de la consellera Patricia Gómez

Pel que fa a la pròxima compareixença de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, Cano ha expressat que “compareixerà la primera setmana d’agost, en un acte de transparència, una vegada més, ja que serà la número 23 en una legislatura”. “Aquest Govern dona la cara i dona explicacions amb total transparència; mentre que, hem de lamentar l’actitud del Partit Popular de fer llenya de l’arbre caigut de forma barroera”.

“Si el Partit Popular escoltés al sector sanitari, sabria que aquests dies el senyor Juli Fuster ha rebut el suport i el reconeixement a la seva feina”, ha dit Cano qui també ha aprofitat per reiterar “el reconeixement per part del Grup Parlamentari Socialista de la feina del senyor Juli Fuster qui ha treballat incessablement durant una pandèmia sanitària i no podem més que agrair la feina feta”.

Comments are closed