El PSIB-PSOE assegura que el Partit Popular està fora de joc, després d’una setmana tan positiva per als ciutadans de les Illes Balears

El portaveu del PSIB-PSOE i el senador per Mallorca del PSIB-PSOE han fet un repàs de l’actualitat política posant en valor la gratuïtat de l’etapa 0-3, la major xifra de finançament autonòmic de la història i les dades rècord de l’EPA, entre d’altres

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, i el senador per Mallorca del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, han assegurat en roda de premsa que el Partit Popular està fora de joc, després d’una setmana tan positiva per als ciutadans de les Illes Balears. En concret, els socialistes s’han referit als anuncis que s’han produït aquests dies com la progressiva gratuïtat de l’educació 0-3, la major xifra de finançament autonòmic de la història, les dades rècord de l’EPA i les Bo lloguer jove.

D’aquesta manera, Bonet ha incidit que “el Partit Popular està completament fora de joc, perquè continua amb la seva política catastrofista i s’ha donat de morros amb la realitat”, i hi ha afegit “una realitat que demostra que les Illes Balears som líders a Espanya i som la locomotora econòmica d’aquest país”. “Les darreres dades de l’Enquesta de Població Activa demostren la fortalesa de l’economia de les Illes Balears”, ha incidit el socialista.

També, Bonet ha expressat que “vull demanar al Partit Popular que facin una oposició seriosa, basada en dades reals i no en ficcions perquè ja és hora de reconèixer el bon moment que està passant l’economia de les Illes Balears, amb unes dades de creixement de l’ocupació i d’una caiguda històrica de l’atur, en aquests moments i no de negar la realitat com sempre fa el Partit Popular”.

A més a més, el socialista ha volgut posar en valor l’anunci sobre el finançament rebut pel Govern d’Espanya i ha expressat que “Balears tindrà més finançament que mai en la seva història d’ençà que tenim autogovern amb 3.350 milions d’euros, 667 milions d’euros més que l’any passat”. “Representa un augment del pressupost que es destinarà a reforçar els serveis públics i destinar més recursos que mai a sanitat, educació i serveis socials”, ha dit Bonet.

Pel que fa a l’impost als bans i les grans empreses energètiques, Bonet ha exposat que “la crisi mundial i la guerra bruta que està fent Rússia té conseqüències en el preu de l’energia i, per aquest motiu, és el moment de prendre mesures perquè aquesta crisi no l’han de pagar els de sempre”. “El nou impost a la banca i a les grans energètiques suposarà gravar temporalment amb un tipus del 4,8% els interessos i les comissions netes de les entitats financeres amb ingressos superiors als 800 milions d’euros”.

“Els socialistes governam per a protegir als ciutadans, perquè governam per a la gent i perquè governam per a transformar la realitat d’aquest país cap a millor”, i hi ha afegit que “nosaltres podem entendre que el Partit Popular estigui nirviós perquè front un Govern de dretes, que va dedicar recursos i esforços per rescatar als bancs; hi ha un govern d’esquerres i progressista, que dedica recursos i esforços perquè els grans beneficis dels bancs i de les elèctriques es dediquin a rescatar a la ciutadania”, ha expressat el socialista.

Valoració dades EPA

Rodríguez ha aplaudit les recents dades conegudes de l’EPA que “són una excel·lent notícia per a les Illes Balears perquè mai en la història d’aquestes illes havíem tingut tantes persones fent feina, en concret, més de 612.400 persones”. “És la millor EPA que tenim, només superada pels mesos respectius de 2018 i 2019, amb un major creixement d’ocupació i una caiguda de l’atur històrica”.

“Aquestes dades es tradueixen en l’èxit d’una societat que sabut sortir endavant amb unes dificultats enormes i que està fent front a la reactivació econòmica, gràcies a la protecció que s’ha fet durant la pandèmia i que es continua fent ara amb la crisi d’Ucraïna”, ha posat en valor Rodríguez qui hi ha afegit que “són bones notícies per als ciutadans de les Illes Balears perquè tenen majors oportunitats laborals, major estabilitat, major qualitat de l’ocupació i, per tant, millor qualitat de vida”.

Escoleta gratuïta per l’etapa 2-3 anys

Per la seva banda, el portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha exposat que “aquesta setmana la podem qualificar d’exitosa per a les Illes Balears i una d’elles ha estat el compliment electoral de fer gratuïta l’etapa de 0-3 de forma progressiva perquè tenim clar que l’educació és el motor transformador  de les societats i que hem de treballar perquè l’educació sigui equitativa i que tothom pugui tenir accés a ella”.

Finalment, Rodríguez ha subratllat que “a partir de setembre el tram de 2-3 anys no hauran de pagar ni un euro per anar a les escoletes públiques i de la xarxa complementària, una mesura que afectarà a més de 5.280 famílies”, ha explicat Rodríguez qui ha aprofitat per dir que “és una aposta ferma i decidida i no podem més que pensar que és fruit de la desorientació i de la manca d’idees del Partit Popular, ja que ells ara diuen que és la seva proposta”. “Nosaltres ja coneixem les propostes del PP en matèria d’educació i es resumeixen en treure a 100 mil persones al carrer, en crispació i en retallades”, ha incidit Rodríguez.

Recursos addicionals

Comments are closed