Cosme Bonet: “El maltractament de què parla el PP només existeix en els seus argumentaris i en la ficció que s’han construït”

El socialista ha recordat que només en una setmana s’han anunciat o posat en marxa mesures com els descomptes en el transport públic, el bo de lloguer jove, el bo cultural per a joves o l’increment històric de finançament autonòmic amb els 677 milions d’euros més que rebran les illes

El Secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha carregat contra el PP per “entestar-se a parlar d’una rectificació i un maltractament que només existeixen en els seus argumentaris i en la ficció que s’han construït”, en relació amb la valoració que el partit de dreta ha fet sobre les mesures anunciades pel Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears per abaratir el cost del transport públic a la Comunitat Autònoma.

“És ridícul que parlin de rectificació, quan la realitat és que la rebaixa del 30% en els preus dels autobusos ja era d’aplicació a les Illes Balears”, ha recordat Bonet.

De fet, el també senador per Mallorca ha destacat que gràcies a la negociació del Govern de les Illes Balears amb el Ministeri de Transports s’ha aconseguit “un acord que cap altra Comunitat Autònoma peninsular el té tan bo, com és la gratuïtat del tren a Mallorca i la bonificació del 50% als usuaris de busos de Menorca, Eivissa i Formentera”.

Una bonificació, ha ressaltat Bonet, que podrà arribar al 70% de descompte amb l’aportació dels recursos dels consells insulars, una mesura que el Consell de Menorca ja ha anunciat que farà. En aquest punt, el socialista s’ha demanat “què farà el Consell d’Eivissa, que és el competent en el transport de la seva illa”.

“Això és el que no ha contestat Prohens, que s’ha limitat a criticar una suposada rectificació”, ha recordat Bonet, que ha considerat “ridícul aferrar-se a aquests arguments quan la realitat és una altra”.

Bateria de mesures per als ciutadans de les Illes Balears

El socialista, així, ha recordat algunes de les mesures que només en la darrera setmana s’han anunciat o posat en marxa i que beneficiaran els ciutadans de les Illes Balears.

“És ridícul que parli de maltractament quan s’anuncia una mesura tan positiva per a les famílies -els descomptes en els transports públics- i la setmana després de conèixer que Balears rebrà el major finançament autonòmic de la seva història, amb 677 milions d’euros més, i la mateixa setmana que entra en vigor el bo de lloguer per a joves i el bo cultural per a joves”.

Precisament, ha asseverat Bonet, “això és el contrari que el maltractament que s’inventa el PP per justificar les seves rodes de premsa; això són els fruits d’un Govern d’Espanya i un Govern de les Illes Balears que negocien, parlen i arriben a acords”.

Comments are closed