Sánchez demana que el 26 maig “es voti per a les Illes Balears avanç, futur, convivència i justícia” com ja es va fer el 28 d’abril

El secretari general del PSOE també ha demanat la concentració del vot d’esquerres en el Partit Socialista perquè “és l’únic que pot fer front a les tres dretes i garantir el futur”

El secretari general del PSOE i president en funcions del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha participat en l’acte central de campanya del PSIB-PSOE en un míting a la Plaça París de Palma amb més de 1.100 assistents i en el qual també han participat la candidata socialista a la reelecció del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la candidata a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; i el candidat a la batlia de Palma, José Hila.

Sánchez ha demanat als assistents que el 26 de maig no deixin “la feina a mitges”, en referència a la victòria socialista del 28 d’abril. “Si per a Espanya vàrem votar avanç, per a les Illes Balears, per al Consell de Mallorca i per a Palma hem de votar avanç, futur, convivència social i justícia”.

El secretari general del PSOE ha explicat que el Partit Socialista és l’únic amb “un projecte nacional i polític per a tot Espanya”, mentre que d’altres només el “tenen personal i de supervivència”, en referència al PP, de qui ha dit que “no ha entès el que li varen dir els espanyols el 28 d’abril, que contribuís a l’estabilitat i governabilitat d’aquest país, i no al bloqueig, l’insult i la crispació”.

Sánchez també ha recordat que si els partits de dretes tenen “l’oportunitat, sumaran per restar drets, multiplicar conflictes i dividir la societat”, per això ha insistit en què “el 26 de maig s’ha de concentrar el vot en l’únic partit que pot fer front a les tres dretes i garantir el futur, que és el Partit Socialista”.

“Necessitam ajuntaments, consells insulars i governs autonòmics socialistes perquè l’avanç sigui rotund”, ha explicat Sánchez, qui ha afegit que “per a nosaltres, avançar significa anar endavant en justícia social i deixar enrere la polarització”.

Respecte de les Illes Balears, Sánchez s’ha compromès a culminar “la part fiscal del REB” la pròxima legislatura.

Així mateix, ha volgut dedicar unes paraules a la figura de Pérez Rubalcaba, exsecretari general del PSOE. Ha destacat que “gràcies a ell ja no patim el terrorisme d’ETA” i que com a líder de l’oposició va ser una persona que va lluitar “contra els impulsos de la dreta i dels independentistes” i que “va posar en valor la constitució”.

La candidata socialista a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat als assistents que “votin per l’esperança, la democràcia i els drets” i per “fer possible el somni de revalidar la presidència socialista per primera vegada”, una fita que ha qualificat de “fonamental per consolidar les polítiques de canvi i progrés que hem treballat junts aquesta legislatura”.

“Guanyarem les eleccions si tots anem a votar” el 26 de maig, ha posat de relleu recordant la victòria socialista del 28 d’abril a totes les illes i a Espanya, “quan vàrem dir clar i rotund que no volíem l’Espanya del blanc i el negre ni tornar 40 anys enrere”.

Armengol també ha realçat la feina feta pel Govern de Pedro Sánchez els darrers 10 mesos, en els quals, ha apuntat “hem aconseguit avançar com mai, res a veure amb els set anys de Rajoy i la dreta”.

En aquest sentit, la candidata socialista ha recordat que en aquests 10 mesos també s’ha aconseguit l’aprovació del REB, que permetrà “lluitar contra la injustícia de la insularitat”. Ara, “necessitam el règim fiscal, que és el compromís de Pedro Sánchez”.

Armengol ha demanat el vot, entre altres coses, per “seguir fent feina per l’educació; seguir baixant les llistes d’espera, consolidar la renda social, ampliar la llei de dependència, fer una política d’habitatge pública, desenvolupar la Llei d’Habitatge i aplicar la Llei de Residus”.

En aquest sentit, la candidata ha exposat que el Partit Socialista “som els garants de les pensions, de la sanitat pública i de l’educació pública” i s’ha compromès a fer l’habitatge “el cinquè pilar de l’Estat del benestar”.

Per la seva banda, la candidata a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha demanat el vot per al Partit Socialista, “el partit del seny, la responsabilitat i el progrés” per “seguir canviant les Illes Balears”.

Per fer-ho possible, Cladera ha demanat que “el 26 de maig acabem la feina que vàrem començar el 28 d’abril” per tal de poder seguir amb el canvi “a la resta de les institucions, perquè si volem una Mallorca pionera en sostenibilitat i que aposti per les energies renovables i les polítiques d’igualtat amb fermesa, ho hem de fer de la mà dels ajuntaments”, ha destacat.

El candidat socialista a la batlia de Palma, José Hila, ha recordat el significat del lloc en què s’ha celebrat aquest míting, la Plaça París de Palma, “que varen construir els socialistes i amb la qual es va demostrar que un altre model de ciutat era possible”.

“Deman que el 26 de maig faceu el mateix que el 28 d’abril i aneu a votar massivament, perquè hem de triar entre una Palma de drets o una Palma de dretes”, ha insistit Hila, alhora que ha recordat que “si volem seguir avançant en transport públic, en habitatge assequible i en igualtat” s’ha de votar al Partit Socialista.

Comments are closed