Alícia Homs aconsegueix que el Parlament Europeu aprovi una exempció per a les Illes Balears en les taxes dels combustibles per al transport marítim

L’eurodiputada del PSIB-PSOE ha negociat amb eurodiputats de tots els estats i formacions polítiques per aprovar una esmena que eviti que les empreses de Balears hagin de pagar més pel transport de mercaderies

El Parlament Europeu ha aprovat una esmena presentada per l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, perquè les empreses de les Illes Balears estiguin exemptes de pagar les noves taxes per al transport marítim, contemplades a la nova directiva que regula el sistema de comerç d’emissions i que és coneguda com a “taxa verda”.

Una de les principals novetats de la renovació del sistema de comerç d’emissions era la inclusió del transport marítim, cosa que des de Balears hauria estat un greuja, atesa la dependència de les illes d’aquest tipus de transport. Per això, Homs va registrar l’esmena que serviria perquè les rutes marítimes cobertes amb obligació de servei públic quedin exceptuades.

Així, Homs ha liderat la recollida de firmes per poder presentar l’esmena en aquest ple de l’Eurocambra, aconseguint el suport de 48 eurodiputats de 14 països diferents, molt per damunt de les 36 firmes necessàries. Una vegada presentada a Ple, Homs s’ha bolcat en assolir una majoria multipartidista a favor de l’esmena. El resultat, finalment, han estat 365 a favor, 263 en contra i 5 abstencions.

La socialista ha estat negociant intensament amb eurodiputats de tots els Estats i partits perquè les taxes als combustibles no perjudiquin el transport entre el continent i les Illes, perquè “per continuar avançant en la transició cap a un nou model econòmic no podem generar perdedors”, ha defensat.

“Hem de veure la transició ecològica com una oportunitat, i la realitat és que ningú no està fent més que nosaltres per impulsar l’energia renovable”, ha asseverat Homs, fent incidència en el fet que els socialistes, especialment en l’actual context econòmic i social, “no podem permetre que pugin més els preus a les Illes”. “No deixarem ningú enrere amb la transició ecològica”, ha assenyalat Homs.

Ara, el text final de la nova Directiva haurà de ser revisat de nou a la Comissió de Medi Ambient del Parlament, tot i que l’aprovació en ple assegura que l’esmena quedarà inclosa.

Cal recordar que aquesta votació s’ha produït just l’endemà de l’aprovació de l’informe d’insularitat que exigeix a la Comissió Europea desenvolupar un pla econòmic que tingui en compte les particularitats de les Illes, i en el que ha participat Homs, que ha qualificat aquesta setmana com una setmana “transcendental per als interessos dels ciutadans de les Illes Balears”.

Comments are closed