Pilar Costa: “Amb l’abolició de la prostitució estam davant un debat importantíssim i cabdal per a la defensa dels Drets Humans al nostre país”

El ple de la setmana que ve aprovarà la reforma de la llei de consells insulars, que donarà compliment a l’Estatut d’Autonomia i convertirà aquestes institucions en autèntics òrgans d’autogovern per a cada illa

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valor molt positivament l’inici de la tramitació parlamentària, ahir al Congrés dels Diputats, de la reforma del Codi Penal per abolir la prostitució i tota forma de proxenetisme a Espanya, a proposta del grup socialista a la cambra baixa.

Així, Costa s’ha mostrat a favor d’encetar aquest “debat importantíssim i cabdal per a la defensa dels Drets Humans al nostre país”. La portaveu, a més a més, ha emfasitzat que aquesta qüestió és un dels principals temes a abordar per als socialistes, atès que, a parer seu, es tracta “d’una forma d’esclavitud sexual en el segle XXI”.

“Des del Grup Parlamentari Socialista som ferms defensors de l’abolició de la prostitució”, una fita necessària “per avançar en la defensa dels drets humans, perquè en el segle XXI no podem permetre cap expressió d’esclavitud sexual”, ha reiterat Costa.

D’altra banda, la socialista ha explicat que la Junta de Portaveus ha acordat incloure en l’ordre del dia de la pròxima sessió de la cambra autonòmica el debat i votació definitiva de la llei de consells insulars i també del decret llei 5/2022, per combatre les festes il·legals i que també regula el servei de taxi a l’illa d’Eivissa.

A més, a més, es durà de debat i votació definitiva la llei de consells insulars, una reforma normativa del text de 2000 i que incorpora novetats per donar compliment a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears de l’any 2007, com per exemple la inclusió del Consell de Formentera.

Costa ha ressaltat l’ampli consens assolit amb els grups parlamentaris i els quatre consells insulars durant la tramitació parlamentària i ha recordat que requereix majoria qualificada al ple per a la seva aprovació.

“Es tracta d’una reforma que farà els consells encara més propers a la ciutadania i els convertirà en autèntiques institucions d’autogovern per cada una de les illes”, ha conclòs Costa.

Comments are closed