Alícia Homs celebra la ratificació del Certificat Covid al Parlament Europeu que “aprova en temps rècord una iniciativa vital per a la nostra economia”

Les Illes Balears seran un dels primers territoris de la Unió Europea a posar en marxa aquest certificat que afavoreix la mobilitat segura entre els territoris; estarà en marxa a partir del 10 de juny

L’eurodiputada pel PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha celebrat que el Parlament Europeu hagi ratificat “per àmplia majoria i en temps rècord el Certificat Covid, una iniciativa vital per a l’economia de les Illes Balears” que estarà en marxa a la nostra Comunitat Autònoma a partir del dijous 10 de juny, essent un dels primers territoris de la UE a posar-lo a l’abast dels seus ciutadans.

Tal com destaca Homs, aquest certificat “és un instrument que contribuirà a recuperar la mobilitat a Europa de forma més segura i fiable per als viatgers, el que és una magnífica notícia per a les nostres Illes i per a la temporada d’estiu”.

En aquest sentit, la socialista també ha reivindicat el paper del seu grup “per haver-nos sabut fer escoltar a Brussel·les per aconseguir una fita com aquesta”, traslladant l’evidència que “les regions turístiques som les més afectades per la crisi econòmica provocada per la pandèmia”.

El sistema s’aplicarà de manera generalitzada a partir de l’1 de juliol de 2021, tot i que les regions podran posar-ho en marxa de manera anticipada voluntàriament, com és el cas de les Illes Balears.

El Govern presidit per Francina Armengol ja ha anunciat que a la nostra Comunitat Autònoma estarà disponible a partir de demà, 10 de juny, en el marc de la prova pilot que ha sol·licitat el Govern d’Espanya. Així, Balears serà un dels primers territoris en tenir aquest certificat que garanteix la mobilitat segura en funcionament.

La socialista també ha posat de relleu la rapidesa en què s’ha aprovat aquesta iniciativa, tramitada pel procediment d’urgència. “El fet d’haver arribat a un acord entre totes les parts -Comissió, Parlament i Consell de la UE- en només tres mesos demostra que la Unió Europa s’ha adonat de la importància que tenen el turisme i la mobilitat per a la seva economia i, especialment, per a regions com les Illes Balears”.

El ple de l’eurocambra ha aprovat, així, els nous reglaments sobre tel Certificat Covid Digital de la UE amb 546 vots a favor, 93 en contra i 51 abstencions. El certificat serà expedit gratuïtament per les autoritats nacionals dels països membres, estarà disponible en format digital o en paper i inclourà un codi QR.

El Certificat Covid certificarà que una persona ha estat vacunada contra la COVID-19, acredita un test negatiu recent o ha superat la malaltia. Un marc comú europeu farà que els certificats siguin interoperables i verificables a tota la Unió Europea.

Un aspecte molt rellevant de la regulació és que, a partir d’ara, els governs nacionals de cada país de la UE no podran imposar als titulars del Certificat Covid restriccions addicionals a l’hora de viatjar com, per exemple, quarantenes, aïllament o més test. “Això donarà la seguretat i la fiabilitat necessàries als turistes per planificar les seves vacances”, ha destacat Homs.

Comments are closed