El PSIB-PSOE aplaudeix l’aprovació de la primera Llei d’Educació de les Illes Balears fruit del consens, la participació i del diàleg

Pilar Costa: “És una normativa que neix d’Illes per un Pacte i demostra que és una llei per a tothom que posa l’èmfasi en l’alumnat”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat l’aprovació, per part del Govern, de la primera Llei d’Educació de les Illes Balears. “És un fet històric, molt important, per a la comunitat educativa i els alumnes de les Illes”. “És una llei que posa l’èmfasi en l’alumnat i que va dirigida a tothom”, hi ha afegit la socialista.

A més, Costa ha recordat que “Aquesta llei surt del procés d’Illes per un Pacte que va començar el 2016, per tant, és una llei fruit del consens, la participació i el diàleg”. Cal destacar que aquest procés es va presentar a tota la comunitat educativa generant 946 al·legacions de 42 entitats i 7 ciutadans particulars.

Costa ha ressaltat la participació “no només de la comunitat educativa i de les entitats, sinó també aquestes mateixes entitats de totes les illes que ha suposat posar aquesta mirada plural”. “Celebram que podrem disposar d’una llei educativa pròpia que dotarà d’estabilitat el nostre sistema educatiu”, ha exposat la portaveu socialista.

Així, Costa ha detallat que “la llei també regularà tot el sistema educatiu, des de l’etapa infantil, donant un impuls a l’etapa 0-3, fins a l’etapa postobligatòria”. A més d’aquesta mesura, la llei també preveu l’ampliació de l’oferta de la Formació Professional, l’augment en la inversió en Educació i el foment de la innovació, entre d’altres.

Finalment, la socialista ha volgut agrair la feina feta per Illes per un Pacte i especialment al conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, “perquè s’ha deixat la pell en tot aquest procés de la llei educativa”. Costa ha finalitzat la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus demanant que “durant el període de tramitació parlamentari, aquesta llei tingui el màxim consens possible, ja que és una normativa pensada per perdurar en el temps”.

Comments are closed