El conseller Marí destaca que “la Llei de Mobilitat Sostenible impulsarà que Balears faci passes a favor cap a un transport sostenible i ecològic”

A la trobada digital també hi ha assistit el director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern, Jaume Mateu, que ha incidit en un model de mobilitat sostenible garantista, social i ecològic

El PSIB-PSOE ha organitzat una nova trobada virtual amb la militància a través del canal de Youtube del partit, en aquesta ocasió protagonitzada pel conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears i el secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Agustinet, i el director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern i secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la FSM, Jaume Mateu, per parlar sobre el model de transport sostenible de les Illes Balears.

El conseller Marí ha explicat que “estam avançant en l’avantprojecte de llei de mobilitat sostenible de Balears que farà una passa més per facilitar, implementar i ajudar que totes les administracions facin una passa a favor d’aquesta mobilitat sostenible”. A més, el socialista hi ha afegit que “no només s’avançarà en el transport sostenible, sinó que també en la mobilitat urbana”.

Així, Marí ha destacat, en referència a l’avantprojecte de llei de mobilitat, la importància “d’una col·laboració institucional per crear espais urbans on surti a compte fer els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic això és el que necessitam fer, una integració del transport públic, col·lectiu, ecològic i sostenible per no dependre del transport privat”.

D’altra banda, el conseller i secretari general de la FSE-PSOE ha incidit que “abans de la crisi de la COVID-19, l’augment de passatgers en transport públic era d’un ritme impressionat superant el milió anual; amb la pandèmia hi ha hagut un retrocés, però nosaltres creiem que és possible tornar a la tendència del 2019 apostant per la mobilitat sostenible”.

Una de les fites que ha subratllat Marí ha estat l’electrificació de la xarxa ferroviària que “aporta més comoditat i és una mostra de l’aposta pel medi ambient”, ha afirmat. També, ha aprofitat per recordar el nou contracte dels autobusos TIB aconseguint que el 100% de la flota d’autobusos de Mallorca siguin elèctrics o de gas natural.

Pel que fa a pròxims projectes, Marí ha mostrat el seu compromís per continuar amb l’aposta de la mobilitat sostenible. D’aquesta manera, ha explicat el projecte del tramvia que podria rebre el finançament dels fons europeus i que connectaria Palma amb l’hospital de Son Espases, el Parc Bit,  l’aeroport de Son Sant Joan i la platja de Palma”. “És un projecte pel qual estam lluitant d’una manera espectacular per poder-ho aconseguir i fer realitat aquest somni”, ha assegurat Marí.

Per la seva part, Mateu ha exposat que “la mobilitat sostenible és un dret de la ciutadania, un pilar bàsic de l’estat del benestar”. Així, ha incidit que “no val qualsevol model de mobilitat, sinó que hem d’apostar per la mobilitat sostenible que satisfaci els drets de la ciutadania, sense generar desigualtats socials i sense malmetre al planeta”.

A més a més, el socialista i director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern ha subratllat que “hem de prioritzar el predomini del transport públic en vers del transport privat, ja que el públic ens fa a tots iguals i garanteix que tothom independentment de la seva condició social, econòmica o d’on visqui, es puguin moure sense necessitat de tenir un transport privat”.

Finalment, Mateu ha expressat que “els socialistes sempre hem apostat per canviar les ciutats i fer ciutats per a persones i no per a màquines, fer ciutats amb entorns urbans sostenibles i tenint en compte el transport sostenible, aquesta és la nostra bandera i ho hem defensat sempre”, ha conclòs.

Trobada virtual sobre mobilitat sostenible

Comments are closed