El PSIB-PSOE qualifica d’èxit el curs escolar 2020-21 perquè s’han mantingut les escoles obertes garantint el dret a l’educació dels infants i els joves de Balears

Carles Bona: “S’imaginen que la pandèmia en comptes de succeir el 2020 en cau damunt el 2014 amb el PP, amb totes les retallades, amb 2.000 docents menys i amb confrontació amb el sector educatiu?”

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Carles Bona ha qualificat “d’èxit” aquest curs escolar 2020-2021 “gràcies a l’esforç que ha fet la comunitat educativa perquè les escoles a les Illes Balears no hagin hagut de tancar en cap moment durant la pandèmia, mantenint les aules obertes i garantint el dret a l’educació dels infants i joves; mentre a altres països europeus es tancaven les escoles”.

Així, Bona ha expressat que “la baixa incidència que han tingut les nostres Illes al llarg del curs en comparació amb la resta de l’Estat, podem dir que el Govern ha aportat moltíssima tranquil·litat a les famílies i ha quedat demostrat que les escoles han estat sempre un entorn segur”.

“S’imaginen que la pandèmia en comptes de succeir el 2020 ens cau al damunt el 2014 amb el Partit Popular amb totes les retallades? O, simplement, en cau ara, el 2020, però amb un govern del PP? Algú s’imagina aquest curs amb 2.000 docents menys i amb confrontació total? Escarrufa només de pensar-hi”, ha manifestat Bona durant la seva intervenció.

Unes declaracions que ha exposat al ple del Parlament el diputat socialista amb relació a la intervenció, a voluntat pròpia, del conseller d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears, Martí March, qui ha fet un balanç d’aquest curs escolar i ha detallat les novetats de la planificació pel curs que ve.

Balanç del curs 2020-2021

El socialista ha afirmat que “tota l’experiència adquirida durant aquest curs farà que el curs vinent sigui encara millor”. Així s’ha referit Bona “pel compromís del Govern de les Illes Balears de mantenir la protecció afegint 4.000 filtres HEPA pels centres educatius i alhora facilitant la docència amb mesures com permetre interactuar sense distàncies en els grups de convivència estable”.

També, Bona ha destacat l’aposta per la digitalització “després d’haver donat més de 7.000 ordinadors pels alumnes vulnerables, haver fet formació en línia per a més de 5.000 docents i tenir més de 4.500 aules digitals”.

A més a més, el socialista ha volgut subratllar  el retorn de la màxima presencialitat a l’educació secundària, el manteniment del borsí de substitucions exprés i.  l’increment de prop 600 docents, “una mesura que es mantindrà durant el curs 2021-22 i que sumat als anys anteriors suposa un increment històric del professorat que supera els 2.170 docents.

Bona hi ha afegit que “aquest increment de docents s’ha realitzat de forma sostinguda any rere any, fa 6 anys avançant en la direcció de millora de la qualitat del nostre sistema educatiu, que és un dels nostres principals reptes de futur”.

Decret per modificar la Llei de Salut Pública 

Pel que fa a altres assumptes del ple del Parlament de les Illes Balears, la cambra autonòmica ha validat el decret llei 5/2021 que es tramitarà com a projecte de llei i que té l’objectiu de modificar la Llei de Salut Pública per adoptar mesures de control de la pandèmia sense el marc de l’estat d’alarma.

Així mateix, el decret proposa incloure en la normativa autonòmica en situacions de pandèmia els confinaments perimetrals pe zones, controls d’entrada en ports i aeroports, el toc de queda, les limitacions a reunions socials i l’aforament en llocs de culte. A més, el decret fixa el preu de les PCR en un màxim de 75 euros i les proves d’antígens en un màxim de 30 euros en Balears.

Comments are closed