El PSIB-PSOE reivindica que les escoles han estat segures i que Balears ha mantingut els centres educatius oberts garantint l’aprenentatge dels alumnes

Carles Bona, sobre la sentència de l’Audiència Nacional que acreditarà l’existència d’una caixa B del PP: “Pablo Casado lidera i Marga Prohens aspira a fer-ho a Balears, el partit de la corrupció”

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Carles Bona ha fet balanç del curs educatiu 2020-2021 i ha defensat que “les escoles de Balears han estat espais segurs i ara encaram el curs que ve amb més seguretat” gràcies a les mesures de prevenció de la COVID-19 que es mantindran durant el pròxim any escolar. Unes declaracions que ha fet el socialista en referència a la compareixença al Parlament del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, a petició pròpia, per informar sobre les previsions per al curs 2021-2022.

“La feina ingent des de mesos abans que comencés el curs, establint protocols, reforçant les plantilles amb un increment històric de docents i creant un borsí de substitucions exprés han fet possible que les escoles no hagin hagut de tancar així com ha succeït a altres països com Alemanya, Regne Unit, França o Portugal”, ha exposat Bona.

Respecte al procés de vacunació dels docents, cal recordar que el 83,3% dels professionals dels centres educatius, més de 22.800 docents, ja han rebut almenys una primera dosi i que ja s’estan inoculant les segones dosis que varen quedar pendents; a Balears 7.062 professionals de l’educació ja compten amb la pauta completa, el que suposa el 25,8 % del total.

A més a més, Bona ha aprofitat per donar l’enhorabona a la comunitat educativa, alumnes, famílies, docents, equips directius, concertada, sindicats i a la conselleria “pel fantàstic crus escolar que hem tingut, ja que les escoles han estat espais segurs gràcies a la seva feina i implicació”. Així, el diputat socialista ha reconegut públicament “l’esforç i la feina feta”.

El diputat socialista ha explicat que “el compromís és mantenir els docents que facin falta per garantir el bon funcionament del curs i mantenir en marxa la mesura pionera del borsí de substitucions exprés”. A més que “es repartiran en els centres educatius 4.000 filtres HEPA com a mesura complementària a la instal·lació de mesuradors de C02 i continuarà el funcionament d’Educovid”, ha explicat.

D’altra banda, Bona ha recordat que “aquest escenari de seguretat als centres i de bons resultats, s’ha aconseguit sense el suport del principal partit de l’oposició que, a més, a pocs dies abans d’iniciar el curs passat demanaven que les escoles ‘no obrissin les portes’ i que els alumnes ‘quedessin a casa’”.

“El PP es va passar tot l’estiu criticant la feina de la conselleria i la comunitat educativa i no ens sorprèn, la seva estratègia ‘de acoso i derribo’ és el menyspreu que senten cap als centres educatius”. “Ja és hora que el PP demani disculpes a la comunitat educativa per la seva gestió del passat”, ha exposat Bona.

Caixa B del Partit Popular

Pel que fa a altres assumptes relacionats amb l’actualitat, el diputat socialista ha valorat la sentència de l’Audiència Nacional que acreditarà l’existència d’una caixa en B del Partit Popular. “La confirmació de la caixa B i que la seu nacional va ser pagada amb doblers bruts és ben grossa, per molt que Costa digui que desconeix de què va tot això”, ha afirmat Bona qui i ha afegit que “Pablo Casado lidera i Marga Prohens aspira a fer-ho a Balears, el partit de la corrupció”.

“Acredita el que era una evidència, el PP va recórrer sistemàticament al suborn per finançar-se amb adjudicacions públiques, els diners negres ho varen fer servir per pagar sobre sous als seus dirigents i per acudir dopats a les eleccions tal com ha acreditat el Tribunal que ha dit que va passar aquí a Balears on el PP ha de tornar 213.000 euros”, ha assegurat el socialista.

Comments are closed