Francina Armengol: ”Els socialistes hem estat on havíem d’estar, som on hem de ser i hi serem, sempre”

La secretaria general del PSIB-PSOE ha encapçalat l’acte d’aniversari dels dos anys de legislatura, junt amb Catalina Cladera, José Hila, Alicia Homs, Mercedes Garrido, entre altres autoritats i amb més de 10 militants que han assistit de forma presencial

El PSIB-PSOE ha celebrat avui el segon aniversari de la victòria electoral del 26 de maig, quan obtingué uns resultats històrics que van a permès reeditar el govern progressista i revalidar les polítiques socials a les Illes Balears.

Francina Armengol, la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears ha manifestat la seva alegria per poder compartir aquesta fita històrica amb els militants i el seu sentiment d’orgull davant tots i cada un dels socialistes que han contribuït a pal·liar els efectes d’aquesta crisi, des de totes les institucions de les Illes, del Govern d’Espanya i des d’Europa.

“Fa dos anys vàrem a aconseguir un pacte de progrés per a transformar la realitat de la nostra terra, per ser útils a la nostra societat… Perquè sempre hem estat referent en la defensa dels drets socials”, ha expressat.

La presidenta ha fet un balanç de tots els recursos i mesures que s’estan duent a terme per sortir de la crisi i ha fet valdre la responsabilitat dels ciutadans i ciutadanes de les Illes; la feina de tots els treballadors públics i de serveis essencials, i de tots els responsables polítics, en primer lloc per salvar vides. “És un orgull enorme poder constatar que el nostre és un dels territoris amb menys mortalitat, perquè cada vida que hem salvat val un món”.

Armengol ha defensat que encara estar vivent una legislatura intensa i dolorosa, “és il·lusionant i ens dóna l’oportunitat de demostrar els nostres valors, les nostres idees… perquè tenim idees de futur i somnis per compartir, perquè mentre hi hagi una injustícia social, hi haurà un socialista darrere lluitant per defensar els drets de la societat. Perquè només els socialistes avancem en drets socials i fem avançar la nostra societat”.

”Els socialistes hem estat on havíem d’estar, som on hem de ser i hi serem, sempre”.

“Què hauria estat de nosaltres si aquesta crisi s’hagués gestionat des de les retallades de la dreta?”, ha qüestionat després de fer un recorregut per totes les mesures sanitàries, de protecció social i de reactivació econòmica.

A l’acte han participat també Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca; José Hila, batle de Palma, i Alícia Homs, eurodiputada.

Cladera també ha volgut mostrar el seu agraïment a “una societat que ens fa sentir orgullosos; als treballadors i treballadores de serveis essencials, als servidors públics de sanitat, als docents, als treballadors socials… perquè han posat de manifest, més que mai, la fortalesa dels nostres serveis públics gràcies a les polítiques socialistes”.

La presidenta del Consell ha donat les gràcies també a “tots els regidors i regidores, batles i batlesses, consellers del Consell insular, del Govern, a la presidenta Francina Armengol… perquè si no hi hagués hagut socialistes darrere les decisions, aquesta pandèmia no s’hauria gestionat igual. No hem escatimat recursos, ni ajudes i hem pogut forjar un escut social sense precedents”.

Catalina Cladera també ha volgut valorar la feina feta en les residències de gent gran, fins a comptar amb residències segures amb la màxima cura als nostres majors.

I ha avançat les línies principals del full de ruta marcat cap a una Mallorca més sostenible, més cohesionada, més equitativa i igualitària i més cohesionada.

El batle de Palma, José Hila també ha volgut agrair a tots els ciutadans i ciutadanes el seu compromís i responsabilitat per frenar la pandèmia i ha destacat que “gràcies a la gestió socialista, les principals institucions han estat al costat de la gent, tenint cura de qui més el necessitaven”.

Hila ha sol·licitat al públic congregat en aquest acte, el reconeixement a la presidenta del Govern per la seva gestió, “que ens està permetent sortir ja d’aquesta crisi” i per representar a tota la família socialista en primera línia en aquests temps difícils.

I respecte al futur, ha animat a seguir fent feina per una nova normalitat “més justa, més sostenible, amb serveis públics enfortits, amb projectes socials per a joves, per a gent gran, per als més vulnerables. La ciutadania necessita aquest canvi”

Alicia Homs ha destacat que “estem transformant les nostres illes, amb polítiques socials, econòmiques i solidàries des del govern de Balears, d’Espanya i des d’Europa”.

Més de 160 militants han assistit de forma presencial al teatre de l’ONCE i més d’un centenar més han seguit l’acte en línia, a través del canal de Youtube del PSIB-PSOE.

Durant la celebració d’aquest esdeveniment, tots els assistents han fet un minut de silenci per a recordar a totes les víctimes de la Covid-19, als seus familiars i amics.

I per fer balanç, s’ha projectat un vídeo molt emotiu, on quedaven recollides les principals fites d’aquests dos anys de legislatura, dels sis anys de Govern progressista, i en el qual han participat ciutadans que han comptat com van afrontar aquesta crisi des dels seus àmbits.

Comments are closed