Alícia Homs demana a la Comissió Europea ajudes per a les zones de Balears afectades pel temporal Glòria

L’eurodiputada socialista demana que s’activi i es reforci el mecanisme aprovat el 2017 perquè la UE financi conjuntament amb els estats membres el 95% de les despeses de reconstrucció en casos de desastres naturals

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha presentat una pregunta escrita a la Comissió Europea per demanar ajudes per pal·liar els efectes del temporal Glòria, que entre d’altres, ha causat greus danys “materials, econòmics i humans” a diverses zones de Balears.

Homs ha recordat que, com a suplement al Fons de Solidaritat de la UE, la Comissió Europea va aprovar el 2017 un mecanisme financer especial perquè en cas de desastres naturals la Política de Cohesió financi conjuntament amb els Estats Membres el 95% de les despeses de reconstrucció. Per això, la socialista demana que s’activi aquest mecanisme “per ajudar a les zones afectades”, a més de “reforçar aquest mecanisme davant els intensos temporals que es repeteixen cada vegada més degut al canvi climàtic”.

En aquest sentit, Homs insisteix en què “la zona del Mediterrani occidental és de les regions de la Unió Europea que més està patint la nova realitat climàtica, per la qual cosa pensam que la UE ha d’ajudar aquestes regions a finançar tant la seva recuperació dels efectes d’aquests temporals com la prevenció per adaptar-nos a les noves realitats, com la pujada del nivell mitjà de la mar”.

A més a més, Homs ha defensat que “les Illes Balears som doblement vulnerables, la qual cosa ha estat evidenciada per la interrupció d’abastiment d’aliments durant el temporal, la qual cosa és un altre motiu per reclamar a la UE que tengui un tracte especial cap a les illes de la Mediterrània com a regions en desavantatge a causa de la insularitat”.

La pregunta dirigida a la Comissió Europea ha estat adreçada conjuntament amb altres eurodiputats socialistes per tal que la UE apliqui les ajudes per pal·liar els efectes del temporal a totes les zones afectades, incloent-hi les Illes Balears.

Comments are closed