El PSIB-PSOE demana a les forces polítiques “unitat d’acció i no instrumentalitzar políticament” un tema tan “greu i complex” com és l’explotació sexual infantil

Els socialistes també han votat a favor de la compareixença de la consellera d’Afers Socials i han sol·licitat la del president de l’IMAS perquè consideren positiu que es puguin donar les explicacions amb total transparència

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, demana a totes les forces polítiques “unitat d’acció i no instrumentalitzar políticament un assumpte tan greu i complex” com és el de l’explotació sexual infantil, en el qual el Govern de les Illes Balears, ha emfasitzat Cano, “sempre ha actuat amb contundència i diligència”.

La socialista s’ha expressat en aquests termes després de la junta de portaveus parlamentaris, en la qual s’ha acordat per unanimitat la compareixença de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago.

En el mateix sentit, el Grup Parlamentari Socialista ha sol·licitat la compareixença urgent en la Comissió d’Assumptes Socials del president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan considerant que “és positiu” que tant Santiago com de Juan, “puguin donar explicacions amb total transparència”.

Cano ha insistit en la necessitat de posar l’accent en què “prostitució i tracta van de la mà” i, especialment, “en els clients, que són els que adquireixen els serveis sexuals”, i no en les víctimes.

Així mateix, la socialista ha recordat que estam parlant d’un “sistema prostitucional molt poderós que afecta especialment les dones més vulnerables, com són les joves tutelades” i que, precisament per això, és “fonamental pensar i repensar els mecanismes de protecció institucional enfront de casos d’explotació sexual infantil”.

Cal recordar que la legislatura passada, l’executiu autonòmic va aprovar dos “instruments molt poderosos”, com són la Llei d’Igualtat entre homes i dones, en la qual l’explotació sexual és considerada una forma més de violència masclista, i el Pla autonòmic de lluita contra la tracta i l’explotació sexual de dones i nines, elaborat conjuntament entre totes les institucions de les Balears i amb els col·lectius socials que treballen diàriament amb dones prostituïdes.

Efectes del temporal i primeres mesures del Govern d’Espanya

En altres termes, la portaveu socialista ha agraït al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, la visita que ha fet a Cala Rajada per avaluar de primera mà les greus conseqüències que el darrer temporal ha provocat a les Illes, com també el compromís adquirit perquè les zones malmeses siguin declarades com a zones greument afectades.

Pel que fa als primers quinze dies de treball de l’executiu estatal, Cano ha destacat la “bona notícia de l’acord amb els agents socials per tornar a pujar el salari mínim fins a 950€”, una pujada que ve després de l’increment històric de l’any passat.

Tal com exposa la socialista, aquest acord “generarà millors condicions salarials per als treballadors i treballadores; es tracta, sense dubte, d’una fita molt important que, en només quinze dies, se suma a la pujada del sou dels funcionaris i de les pensions”, ha conclòs Cano.

Comments are closed