Alícia Homs és elegida vicepresidenta de l’intergrup de mars, rius, illes i zones costaneres del Parlament Europeu

El reconeixement de les especificitats de les illes, la defensa i protecció de la posidònia o l’avanç en la limitació dels plàstics d’un sòl ús, prioritats de l’eurodiputada socialista des de la cartera de Biodiversitat i Coneixement de l’Oceà d’aquest intergrup

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha estat elegida vicepresidenta per a la Biodiversitat i Coneixement de l’Oceà de l’intergrup del Parlament Europeu Searica, el qual treballa els mars, rius, illes i zones costaneres de la Unió Europea.

Una elecció que Homs valora molt positivament, ja que “és una passa més en la defensa de les particularitats de les illes i de les regions insulars de la Unió Europea”. De fet, pel fet de tenir la cartera de Biodiversitat, l’eurodiputada socialista tendrà també entre els seus objectius la defensa i protecció de la posidònia i de la limitació de plàstics d’un sòl ús a tot Europa, com s’està impulsant des de Balears.

Homs ha destacat el “paper determinant” que ha de tenir aquest intergrup en “fer entendre les necessitats específiques de les illes a les institucions europees”, ja que “venint de les Illes Balears conec tant les oportunitats com els desafiaments que tenen les regions illenques i costaneres”, ha apuntat.

L’intergrup Searica aborda qüestions com la política marítima de la Unió Europea, el reconeixement de les especificitats de les illes, la salut dels seus mars, la defensa dels recursos marins o les estratègies específiques per a la Mediterrània o l’Atlàntic, entre altres matèries.

Comments are closed