Alícia Homs, eurodiputada del PSIB-PSOE, elegida vicepresidenta primera de la Comissió de Treball i Afers Socials del Parlament Europeu

El nomenament arriba enmig de l’impuls de l’eurodiputada per a prohibir les pràctiques no remunerades

La Comissió de Treball i Afers Socials del Parlament Europeu ha renovat la seva vicepresidència, elegint a l’eurodiputada balear Alícia Homs. S’incorpora així a la mesa de la Comissió, que tracta les propostes legislatives a debatre, nomena equips designats per a dur a terme converses amb els ministres de la UE, adopta informes, organitza audiències i examina altres òrgans i institucions de la Unió Europea.

Homs ha estat membre de la Comissió de Treball des de la seva elecció com a eurodiputada el 2019. Ha treballat en diferents informes i propostes relatives a la millora de les condicions dels treballadors i les treballadores europeus. Actualment, Homs impulsa una directiva europea per tal de prohibir les pràctiques sense remunerar, un tipus de contractació que, segons Homs, és “una explotació dels i les joves”. El seu nomenament com a vicepresidenta remarca la seva feina al llarg d’aquests darrers anys.

Entre les seves noves funcions com a vicepresidenta, representarà al Parlament Europeu amb altres interlocutors europeus, tal com en la pròxima Cimera ministerial sobre Salut i Seguretat en el treball que se celebrarà a Estocolm els dies 15 i 16 de maig. Homs serà l’única espanyola present a la mesa de la Comissió així com la representant del grup socialista europeu.

La Comissió EMPL, abreviació amb la qual es coneix, és la competent per a l’àmbit de l’ocupació i per a tots els aspectes que tenen a veure amb la política social dels estats membres, així  com tot el relacionat amb el mercat laboral i els drets dels treballadors, la formació professional o el Fons Social Europeu. També s’encarrega de les relacions amb cinc agències europees relacionades amb temes laborals o socials com Cedefop, Eurofound, EU-OSHA, ETF y la recent creada Autoritat Laboral Europea.

Comments are closed