L’eurodiputada Alícia Homs (PSIB-PSOE) comença un procés d’escolta amb els joves de Balears

Homs s’ha reunit a la seva oficina de Palma amb les associacions europeistes Equipo Europa, Talento para el Futuro i Joventut Europea Federalista per a valorar l’Any Europeu de la Joventut i alinear els reptes de futur a partir del discurs sobre l’Estat de la Unió de la Presidenta Von Der Leyen

L’Eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, com a membre titular de la Comissió d’Ocupació, participarà en la formulació de les polítiques europees per tal de complir l’objectiu manifestat per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, en el discurs sobre l’Estat de la Unió.

“En certa manera, suposa una continuació a l’Any Europeu de la Joventut, aquest 2022, i demostra una preocupació de la UE per al procés d’emancipació dels i les joves”, ha destacat Homs.

La Unió Europea farà del 2023 l’Any Europeu de la Formació, tal i com ho va anunciar Von der Leyen el passat dimecres a Estrasburg. L’objectiu, segons Von der Leyen, és impulsar la formació i adreçar les necessitats per a la professionalització específica dels i les alumnes, així com fomentar l’ocupació continuada de qualitat.

Per reunir propostes i possibles col·laboracions, Homs s’ha reunit aquesta setmana a la seva oficina de Palma amb les organitzacions referents de joves europeistes de Balears. “La participació de la joventut i les associacions en el procés de decisió de la UE és complicat i els eurodiputats i eurodiputades podem desenvolupar un paper important per a facilitar-ho”, considera Homs. “Hem d’aprofitar l’oportunitat de que, tot i les diferents crisis a les que està fent front la UE, no s’oblida dels i les joves i vol reforçar el seu paper per a facilitar la seva emancipació”.

Homs recollirà les propostes de les associacions juvenils per traslladar-les a les diferents institucions comunitàries. “La meva feina és defensar els interessos de Balears a Europa, i en especial els interessos dels i les joves de la nostra Comunitat. La meva oficina és oberta a tothom que vulgui aportar idees per transformar Europa”, ha explicat Homs.

La principal preocupació, compartida per totes les associacions, segons assegura Homs, és “garantir l’ocupació juvenil digna i de qualitat” i “assegurar un futur professional a l’alçada de les expectatives dels joves”.

Des de Joventut Europea Federalista de les Illes Balears (JEF), aposten per assolir reptes mediambientals ambiciosos i liderar en transició energètica i economia sostenible. En la mateixa línia, Talento para el Futuro, trasllada la “preocupació sobre la urgència climàtica” i celebren que Balears sigui referent en la lluita contra l’escalfament global.

D’altra banda, que Equipo Europa valora positivament la predisposició d’Europa, segons el discurs de la presidenta, en fomentar polítiques que se centrin en la “formació i la professionalització de l’ocupació per a tenir una vida digne”.

Homs valora positivament aquestes primeres trobades i afirma seran “el principi d’una relació que té un compromís compartit” i celebra que l’oficina sigui un “punt de reunió i planificació conjunta obert a tothom, especialment als joves de les nostres illes”.

Comments are closed