El PSIB-PSOE aplaudeix el nomenament d’Isabel Castro com a Secretària d’Estat de Migracions i li trasllada l’enhorabona de part de tot el partit

L’actual Directora General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat del Govern s’incorporarà al nou càrrec un cop el Consell de Ministres aprovi el seu nomenament i en prengui possessió

El PSIB-PSOE vol expressar la seva màxima satisfacció pel nomenament d’Isabel Castro, Secretària de Formació del PSIB-PSOE, com a nova Secretària d’Estat de Migracions, a qui trasllada l’enhorabona i desitja sort i encerts en aquesta nova etapa que ara encetarà i sobre la qual no tenim cap dubte que desenvoluparà amb la màxima professionalitat i des del seu tarannà dialogant.

Així, i a l’espera que el Consell de Ministres aprovi el seu nomenament i prengui possessió del càrrec, Castro s’incorporarà com a màxima responsable de les polítiques de migracions en el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que encapçala José Luis Escrivà.

La confiança dipositada en Castro per part del Govern d’Espanya se suma a la ja demostrada per l’executiu central amb el recent nomenament del company José Manuel Bar Cendón com a Secretari d’Estat d’Educació, fa escasses setmanes, i després d’haver exercit com a director general de Planificació i Gestió Educativa en el mateix Ministeri d’Educació  i Formació Professional des d’agost de 2021.

El nomenament de Castro també és una nova demostració del pes polític que el socialisme balear va adquirint dins el Govern d’Espanya després que la vicepresidenta tercera i Ministra de per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic confiàs en Marc Pons com a Cap de Gabinet en una de les carteres més importants per a les Illes Balears.

Així mateix, cal recordar que Bel Oliver també ocupa un càrrec directiu a l’Organització Mundial del Turisme, una posició que se li va confiar després d’haver exercit durant dos anys com a Secretària d’Estat de Turisme, de juny de 2018 a juliol de 2020, com una primera demostració de la sensibilitat del Govern de Pedro Sánchez amb les Illes Balears i la política turística.

Isabel Castro és llicenciada en Dret i Administració d’Empreses per la Universitat Carlos III de Madrid. Va ingressar en el Cos Superior d’Inspectors de Treball el 2008, on va exercir durant sis anys, duent a terme, entre altres funcions, les relacions amb la vigilància i el compliment de la normativa en matèria laboral, de Seguretat Social, de prevenció de riscos laborals i d’estrangeria.

Posteriorment, de 2015 a 2019, va ser directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern de les Illes Balears, duent a terme funcions de planificació i seguiment de l’activitat de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, desenvolupant diverses convocatòries de subvencions, fent tasques de mediació en conflictes laborals i de negociació col·lectiva. També va posar en marxa l’Institut Balears de Seguretat Social, entre altres.

A continuació, de 2019 a 2021, va ser consellera d’Administracions Públiques i Modernització del Govern de les Illes Balears, amb competències en matèria de funció pública, emergències, modernització de l’administració, memòria democràtica, transparència, bon govern, participació i voluntariat.

Actualment, és directora general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat a l’executiu autonòmic, duent a terme, fonamentalment, tasques de coordinació i impuls de les polítiques de les onze conselleries del Govern, però també les relacions del govern autonòmic i el central en matèria de traspassos i qüestions jurídiques, com també les relacions amb el Parlament i els grups polítics.

Comments are closed