El PSIB-PSOE realça “l’estabilitat que ofereix el nostre partit” com a “element que marcarà els pròxims anys”

El portaveu del partit, Alfonso Rodríguez, sobre les eleccions andaluses: “No són extrapolables a Balears perquè la ciutadania entén que la continuïtat d’un govern dona confiança en la reactivació”

El PSIB-PSOE ha reunit de manera ordinària i presencial la Comissió Executiva, que ha presidit la Secretària General del partit, Francina Armengol, i que tot seguit el portaveu del partit, Alfonso Rodríguez, ha explicat en roda de premsa.

Rodríguez ha ressaltat el bon moment en què es troba el Partit Socialista, just tres anys després de la constitució de la X Legislatura al Parlament de les Illes Balears i després de set anys de govern progressista a la Comunitat Autònoma.

“La ciutadania ens està dient que, en aquest moment de clara recuperació, l’estabilitat que ofereix el PSIB-PSOE és la que ha de marcar, sense cap dubte, els pròxims anys i la gestió de la reactivació”, ha destacat Rodríguez, alhora que ha posat d’exemple l’actual temporada turística, “que serà d’èxit pel que fa a l’arriba de turistes i que també volem que ho sigui pel que fa a la distribució econòmica i com a garantia de treball per a tothom”.

De fet, és en aquesta reactivació laboral i en la millora de les condicions de treball que el PSIB-PSOE “està demostrant compromís i solvència de manera clara”.

En aquest sentit, el portaveu ha recordat la recentment aprovada llei turística i també la nova reforma laboral, “que està possibilitant nivells d’ocupació desconeguts des que hi ha registres”, però també “amb llocs de feina de molta més qualitat, com demostren quotes fins ara mai assolides de contractació indefinida”.

El socialista també ha volgut insistir en el fet que “després d’aquests anys de reptes molt complexos, hem demostrat capacitat per enfortir el teixit productiu i social i de posar en marxa una gran quantitat d’ajudes per a famílies i empreses que estan fent possible un futur més optimista”.

Unes dades de la recuperació que, tot plegat, “posen en evidència que les Illes Balears són la locomotora de la recuperació, amb xifres que estan dibuixant un horitzó molt millor que el d’abans de la pandèmia”, ha recalcat Rodríguez.

“Les eleccions a Andalusia no són extrapolables a les Illes Balears”

Pel que fa a l’actualitat política, el portaveu socialista ha ressaltat que el resultat de les eleccions a Andalusia “no són extrapolables” a les Illes Balears.

Rodríguez ha remarcat que el Partit Socialista, tant des del Govern d’Espanya com des del Govern de les Illes Balears, “està responent molt bé” a situacions complexes, com la pandèmia o la guerra a Ucraïna, i que “els ciutadans valoren aquesta resposta clara, tant del partit com de les institucions”.

“És el que veim que ha passat a altres comunitats autònomes”, ha explicat el portaveu, “que la ciutadania, després d’uns moments de clara crisi i dificultats i quan ja ens trobam en la recuperació, entén que la continuïtat d’un govern pot donar confiança en la reactivació”.

Finalment, la Comissió Executiva també ha duit a aprovació dues propostes de resolució. La primera, en suport a la tasca del Govern de les Illes Balears i de l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, perquè la Unió Europea es comprometi amb la realitat de la insularitat i faci possible que les empreses puguin competir en igualtat de condicions.

La segona resolució, a proposta de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, és amb motiu de la celebració, el pròxim 28 de juny, del Dia de l’Orgull. Aquesta resolució vol reconèixer la defensa de drets del col·lectiu per part del partit, reivindicar el compromís de les administracions per continuar avançant en drets i assumir el compromís de ser el partit que lidera i abandera la lluita dels drets LGTBI, amb polítiques valentes i capdavanteres.

Comments are closed