Bonet: “L’aprovació dels tercers pressuposts de l’Estat consecutius representen l’estabilitat política que hi ha més enllà del renou de les dretes”

El socialista ha destacat que els pressupostos per a 2023 són “històrics i excel·lents per a les Illes Balears, perquè enviaran més recursos que mai a la nostra comunitat i recullen la reivindicació del règim fiscal”

El Secretari d’Organització del PSIB-PSOE i senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha destacat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, que ahir es varen aprovar de manera inicial en el Congrés dels Diputats, “representen l’estabilitat política que hi ha en aquest país més enllà del renou mediàtic que intenten crear les dretes”.

Així s’ha expressat Bonet en una roda de premsa en la qual ha qualificat els tercers comptes públics consecutius del Govern de coalició com a “bona notícia per a la nostra Comunitat Autònoma i exemple de com fer política útil per a la ciutadania”.

Bonet també ha destacat que aquests comptes es poden definir com “els pressupostos de l’escut social tan necessari per protegir les classes mitjanes i treballadores i les famílies en un escenari internacional de tanta incertesa i pujada dels preus”.

“Són uns pressupostos clarament d’esquerres, que espera la gent progressista d’aquest país, perquè reforcen els serveis públics i garanteixen els drets de les persones”, ha recordat.

Pel que fa a les Illes Balears, el socialista ha insistit en el fet que es tracta d’uns pressupostos “històrics i excel·lents, ja que són els que més recursos enviaran a la nostra comunitat en tota la història, un rècord absolut de prop de 4.000 milions d’euros, i perquè recullen la reivindicació del règim fiscal per a Balears”.

El també senador ha recordat que el fet que tants de partits polítics diferents hagin donat suport als pressupostos, demostra que “la visió de la política útil també la tenen més enllà dels partits de la coalició”, però ha lamentat que no la tengui el principal partit de l’oposició, el PP.

“Què ha dit el PP a aquests pressupostos? No a tot”, ha criticat Bonet, qui ha censurat que la diputada del PP al Congrés per Balears “en lloc de centrar-se en les illes i en allò que importa la ciutadania, es converteixi en portaveu de la pitjor campanya que hem vist de la dreta contra una persona que es dedica a la política, com és la ministra Irene Montero, a qui volem mostrar tot el nostre suport”.

El socialista ha carregat contra el fet que el PP “només té excuses per no donar suport als pressupostos, perquè arguments no n’hem sentit ni un”. En aquest sentit, Bonet ha demanat a Prohens que digui per què no li sembla bé que s’aprovi el règim fiscal, que arribin 110 milions d’euros del factor d’insularitat, que s’apugin les pensions un 8,5%, que s’incrementin un 3,5% els salaris dels treballadors públics, que arribin recursos per posar en marxa el tramvia de la badia de Palma o per a la depuradora d’aigua, o que l’Estat financiï el transport públic terrestre de les Illes perquè sigui gratuït tot el 2023.

“Amb els seus tuits i eslògans no aconseguiran tapar que tornen a donar l’esquena als ciutadans de les Illes Balears i a unes mesures que objectivament beneficien les classes mitjanes i treballadores”, ha conclòs Bonet.

“La violència de gènere afecta directament la nostra democràcia”

La senadora del PSIB-PSOE per Mallorca, Susanna Moll, ha demanat al que PP “que deixi de fer el joc a l’extrema dreta i que es posi al costat de la democràcia”, en referència al “lamentable espectacle” viscut aquesta setmana al Congrés dels diputats.

“No es pot dir que s’està al costat de les víctimes de les violències masclistes i, a la vegada, pactar i tenir de socis a l’extrema dreta”, ha criticat Moll, qui ha exigit al PP que faci un cordó sanitari, com es fa a altres països, per aïllar Vox “i rompre els pactes amb l’extrema dreta abans de donar lliçons de feminisme”.

Així, la senadora ha demanat a Prohens “que pensi realment en les dones i que torni a la moderació, especialment després de l’espectacle indigne que hem vist aquesta setmana al Congrés”, perquè “la violència de gènere no és un problema només de les dones, sinó que ho és de tota la societat i afecta directament la nostra democràcia”.

Comments are closed