El PSIB-PSOE mostra el “suport ferm” a la professora de La Salle de Palma i al centre i demana al PP que no participi en “el joc brut de l’extrema dreta”

Els socialistes també han demanat a la presidenta del PP a les Illes Balears que es posicioni clarament respecte de les amenaces de mort a la docent: “No hi cap l’equidistància”

El PSIB-PSOE ha mostrat avui el “suport més ferm” a la professora del col·legi La Salle de Palma i a tot el centre educatiu pels fets ocorreguts aquest cap de setmana i ha condemnat, també de forma rotunda, l’assetjament, especialment les amenaces de mort, a què s’ha sotmès la docent per part de la ultradreta.

“El personal docent ha de ser respectat”, ha expressat la portaveu parlamentària adjunta dels socialistes al Parlament de les Illes Balears, Sílvia Cano, qui també ha exclamat que “en una societat democràcia no es poden tolerar aquestes actituds plenes d’odi”.

És per això que la socialista ha demanat “als grups polítics assenyats i responsables, concretament al PP, que no participin del joc brut de l’extrema dreta”. “Necessitam un posicionament clar; en aquesta qüestió no hi cap l’equidistància, s’han de condemnar les amenaces de mort”, ha asseverat Cano.

Pel que fa a l’activitat parlamentària, Cano també ha destacat que demà es constituirà la ponència del projecte de llei de Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2023, després que dijous finalitzàs el període per a la presentació d’esmenes parcials.

La societat ha explicat que el grup parlamentari socialista ha presentat 12 esmenes a l’articulat de la llei i 57 a les seccions, signades conjuntament amb els socis del pacte de Govern, entre les quals ha destacat una esmena per incrementar els impostos als habitatges de luxe.

“Volem un sistema fiscal progressiu i just, on contribueixi qui més té per reduir les desigualtats, especialment en un moment d’incertesa econòmica, quan toca que qui més té ajudi qui manco té”, ha expressat Cano.

Ple del Parlament

Respecte del ple de demà, el diputat Joan Ferrer ha reiterat que el grup socialista donarà suport a la presa en consideració de la Proposició de Llei d’Iniciativa Legislativa Popular presentada per la Comissió Promotora, de benestar per a les generacions presents i futures de les Illes Balears.

Ferrer també ha explicat que els socialistes presentaran esmenes perquè la futura llei s’adapti a la realitat normativa de les Illes Balears, evitar duplicitats i “gaudir del major consens possible, atès que ha de vetllar per les generacions futures”.

Finalment, el diputat socialista també ha criticat que el PP dugui demà al ple del Parlament una iniciativa relacionada amb el delicte de sedició. “És una bomba de fum del PP, un copia-aferra que fa a totes les comunitats i fins i tot a tots els ajuntaments”.

“El PP ha de justificar la seva inacció al Congrés i el paperot d’haver votat en contra dels pressupostos generals de l’Estat que fan una aportació històrica a les Illes Balears, amb el règim fiscal inclòs, amb bombes de fum com aquesta Proposició No de Llei”, ha posat de relleu Ferrer.

Comments are closed