Pons: “Els pressupostos de l’Estat per a 2023 són històrics per a Balears perquè tanquen el procés per a un règim fiscal que hem reivindicat durant anys”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha destacat que els comptes públics per a l’any que ve “consoliden la recuperació econòmica i pugen pensions, prestacions socials i salaris en els serveis públics”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha destacat avui, després de l’aprovació inicial a la cambra baixa dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, que es tracta d’uns comptes públics “històrics per a les Illes Balears perquè tanquen el procés per a un règim fiscal que hem reivindicat durant tants d’anys”.

El socialista, així, ha destacat que avui s’han aprovat uns “bons pressupostos per a les Illes Balears”, perquè a més d’incloure, per primera vegada en la història, un règim fiscal per a la nostra comunitat autònoma, “consoliden la recuperació econòmica i pugen pensions, prestacions socials i salaris dels treballadors dels serveis públics, que també surten reforçats amb els nous comptes públics”.

Els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 són els que més recursos enviaran a la nostra Comunitat Autònoma en tota la història: prop de 4.000 milions d’euros, dels quals 621 milions es corresponen a inversions i 3.350 milions al sistema de finançament autonòmic, un rècord absolut.

Cal destacar, com exposa Pons, que aquests comptes recullen l’increment del 8,5% per als pensionistes, que beneficiarà més de 211.000 persones a les Illes Balears, i també la pujada salarial del 3,5% per als treballadors públics, incloent-hi l’increment de l’1,5% per als 2022. Aquesta mesura beneficiarà 60.000 treballadors de la comunitat autònoma.

Increments de l’ingrés mínim vital, de les beques per a estudiants, del bo social tèrmic, l’increment del llindar mínim per a l’IRPF o la rebaixa de l’impost de societats són altres mesures destacades dirigides a fer costat la gent i combatre la pujada de preus provocada per la guerra a Ucraïna.

Pons també ha posat de relleu que aquests pressupostos incorporen, per primera vegada, una gran reivindicació de la societat illenca: la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears, que beneficiarà 47.000 empreses i 71.000 autònoms de la comunitat autònoma a partir de l’any que ve.

Per altra banda, Pons ha criticat el vot en contra del PP a aquests pressupostos i ha lamentat que “no tenguin cap alternativa” i que sempre “acabin votant no”.

Comments are closed