El ple del Parlament aprova una iniciativa defensada pel Grup Parlamentari Socialista per prevenir l’addicció al joc online entre els menors d’edat

La proposta se centra en la tasca de prevenció de les conductes addictives entre els joves

El Grup Parlamentari Socialista ha defensat en el ple del Parlament una iniciativa signada per tots els grups que donen suport al Govern per instar l’executiu autonòmic a impulsar polítiques de prevenció de l’addicció al joc online, especialment entre els joves, que ha estat aprovada per unanimitat.

L’addicció al joc online, tal com ha exposat la diputada socialista Irene Triay, “és un problema creixent sobre el qual alerten els professionals sanitaris i socials, que fins i tot ja parlen d’epidèmia”, i ha recordat que “el problema no queda només en l’addicció al joc, ja que pot anar més enllà, associat a problemes amb el consum d’alcohol o drogues”.

Així mateix, la socialista ha exposat que, segons les dades publicades, els menors juguen de cada vegada més, fet pel qual considera que aquesta tasca per conscienciar els joves sobre les conseqüències que pot comportar a curt i llarg termini l’addicció al joc online “no es pot ajornar més”.

Triay, en aquest sentit, ha destacat i reivindicat la feina realitzada pels policies tutor amb els menors i ha recordat que la tasca de les administracions públiques és “vetllar per la salut de la població i treballar des del punt de vista de la conscienciació i de la prevenció”.

Així mateix, Triay ha volgut posar de relleu la diferència entre el joc físic i el joc online, insistint en el fet que “al joc online es pot jugar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, fet que dificulta la seva detecció”.

És per això que la iniciativa també demana al Govern de les Illes Balears que, mitjançant l’Observatori del Joc Online, es faci una diagnosi en profunditat sobre la realitat del joc online a les Balears amb dades que permetin posar en marxa les actuacions més adients.

Comments are closed