Aprovada la iniciativa socialista per crear una oficina d’atenció integral a persones LGTBI

També s’ha aprovat per unanimitat exigir que s’alliberin les activistes iranianes empresonades per rebel·lar-se contra l’obligació de dur vel a l’Iran

La Comissió d’Assumptes Socials del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la iniciativa del grup parlamentari socialista, presentada conjuntament amb els grups Més per Mallorca i Unidas Podemos, per instar el Govern i els consells insulars a la creació d’una oficina d’atenció integral a persones LGTBI.

L’objectiu de l’oficina serà donar suport i atenció integrals a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

El diputat socialista Joan Ferrer ha explicat que “en un estat modern com el nostre, les administracions han de posar les eines que tenguin a l’abast per aturar les agressions intolerables” que pateixen persones d’aquest col·lectiu “pel simple fet de ser com són”.

Així mateix, a través d’aquesta iniciativa, el Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat condemnar les agressions patides per persones del col·lectiu LGTBI a Espanya -la darrera fa només dos mesos a València- i que evidencien que “encara no s’ha erradicat l’LGTBI fòbia”, ha conclòs Ferrer.

La Comissió també ha debatut i aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei, a iniciativa dels grups parlamentaris socialista, Unidas Podemos i Més per Mallorca, mitjançant la qual el Parlament exigeix l’alliberació de les dones activistes iranianes empresonades per reclamar llibertat en contra de l’obligació de dur vel.

Segons ha defensat la diputada i portaveu del grup socialista, Sílvia Cano, s’està “abusant dels drets humans” d’aquestes activistes per fets que “a nosaltres ens poden semblar insignificants” però que per a elles “poden suposar perdre la vida, ser empresonades o que els seus familiars siguin segrestats o torturats”.

Així mateix, la cambra autonòmica ha acordat solidaritzar-se amb aquestes víctimes, condemnar qualsevol violació dels drets humans per part de la República Islàmica d’Iran i exigir que s’insti el Govern i la Unió Europea a fer les mediacions internacionals necessàries per aconseguir que les sentències que les condemnes siguin anul·lades.

Comments are closed