Aprovada la proposta socialista per demanar a l’Estat i AENA que la reconversió de l’aeròdrom de Son Bonet en un camp d’energia solar sigui consensuada

La Proposició No de Llei defensada pel diputat socialista Damià Borràs ha expressat el compromís de treballar per arribar a un acord amb el Govern d’Espanya, AENA i les parts afectades

La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament ha aprovat una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per instar al Govern d’Espanya i AENA a consensuar amb l’Ajuntament de Marratxí els usos futurs i d’adequació del solar vinculat a l’aeròdrom de Son Bonet per a la construcció d’un camp d’energia solar.

Cal recordar que l’aeroport de Son Bonet té un espai classificat com a Espai Lliure Públic a les Normes Subsidiàries del municipi marratxiner que fins ara s’ha fet servir per part dels veïnats de la zona com una àrea de lleure pels territoris del Pla de na Tesa i el Pont d’Inca. A aquest espai AENA té previst construir-hi un camp d’energia solar.

El diputat socialista Damià Borràs, qui ha elaborat aquesta Proposició No de Llei que també signen els grups que donen suport al pacte de govern, ha exposat la voluntat del seu grup parlamentari de donar solució mitjançant “el diàleg i el consens a una problemàtica instaurada al municipi de Marratxí”, ha explicat Borràs.

D’aquesta manera, el diputat socialista ha expressat que “encara som a temps de cercar altres alternatives i arribar a un acord, malgrat que AENA ja hi hagi iniciat el procés administratiu per a la conversió d’aquest espai d’oci en un camp de plaques solars”. Així i tot, “la zona emprada pels veïnats de Pla de na Tesa i el Pont d’Inca compta amb totes les garanties de seguretat per a les seves activitats de lleure”, segons ha incidit Borràs.

La iniciativa, en concret, insta al Govern d’Espanya i AENA a consensuar amb l’Ajuntament de Marratxí els usos i l’adequació del solar vinculat a l’aeroport de Son Bonet on l’ens públic hi havia previst la construcció d’un camp d’energia solar i que fins ara acollia un espai de lleure dels veïnats del municipi.

A més a més, la proposta també insta al Govern d’Espanya i AENA a trobar un acord comú amb el Govern de les Illes Balears, els consells insulars i els ajuntaments corresponents els projectes futurs d’implementació, millora o ampliació de serveis i infraestructures a vinculades als aeroports de les Illes.

Finalment, aquesta iniciativa demana a l’executiu estatal que inciï la negociació amb el Govern de les Illes Balears sobre les transferències de les competències exclusives i executives en matèria de ports i aeroports contemplades en els articles 30 i 32 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.

Comments are closed