El PSIB-PSOE destaca “la majoria estable, progressista i assenyada” que a les Illes Balears permet “seguir avançant amb pau social”

Pilar Costa ha incidit en les “tres fites molt importants” que demostren que els socialistes segueixen fent feina incansablement per la ciutadania: el Pla de Reactivació Turística, l’impuls de la vacunació i la signatura del conveni dels 855 milions d’euros amb el Govern d’Espanya

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha realçat “la majoria estable, progressista i assenyada”, que representa el pacte de Govern a les Illes Balears, tant aquesta legislatura com la passada, “que demostra que poder seguir avançant amb pau social tot i estar en una situació de dificultat econòmica i sanitària com la que estam vivint en aquests moments”.

Així s’ha referit la portaveu socialista a la finalització de la Junta de Portaveus parlamentaris, remarcant alhora les “tres fites molt importants” d’aquesta setmana i que demostren que els socialistes segueixen fent feina incansablement per la ciutadania de les Illes Balears.

D’una banda, la portaveu socialista ha destacat el Pla de Reactivació Turística, presentat ahir pel Govern de les Illes Balears i que suposarà una injecció d’11 milions d’euros amb l’objectiu de reactivar l’economia i, especialment, allargar la temporada turística tot el que sigui possible.

En segon lloc, Costa ha volgut posar de manifest la xifra rècord de vacunes que rebran les illes aquest mes de maig, arribant a les 300.000 dosis, les quals faran possible completar la vacunació dels majors de 60 anys. En aquest punt, Costa ha incidit en el fet que, per aconseguir ser un destí segur, “hem de mantenir les bones dades sanitàries i epidemiològiques que les Illes presenten actualment gràcies a les mesures preses fins ara i que s’han demostrat efectives”.

Finalment, Costa ha destacat la signatura del conveni entre el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears per a l’arribada dels 855 milions d’euros en ajudes directes per a les empreses i autònoms de les Balears i que suposa “la mobilització més gran de recursos econòmics per part de l’executiu central cap a les Illes” i que permetran protegir més de 204.000 llocs de feina.

Pel que fa al pròxim ple del Parlament, i precisament relacionat amb aquestes ajudes, es debatrà un decret llei de mesures extraordinàries i urgents per donar màxima prioritat i urgència a la tramitació d’aquestes ajudes i, també, dels projectes finançats pels fons europeus.

D’altra banda, i fent referència als resultats electorals de Madrid, la portaveu socialista ha criticat que “el PP intenta viure de les rendes electorals de Madrid”, ja que seria un error extrapolar els resultats dels comicis autonòmics d’ahir a Madrid a altres territoris, incloses les Illes Balears.

“Madrid no és un mirall per a la resta d’Espanya ni per a Balears; aquí afortunadament tenim una societat que rebutja la crispació i les amenaces i advoca pel seny”, ha incidit la portaveu socialista. Finalment, Costa ha expressat el seu desig perquè “aquesta deriva d’ultradreta que trobam a Madrid no es doni a Balears” i ha demanat al PP que “no s’entregui a la ultradreta com a un únic camí per governar”.

Comments are closed