Aprovada la proposta socialista per demanar a Europa l’acceleració del certificat de vacunació per a una reobertura segura del turisme

La proposta l’ha impulsada la diputada socialista Pilar Sansó

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa del Grup Parlamentari Socialista per demanar a la Unió Europea que acceleri la posada en funcionament del certificat de vacunació per a una reobertura segura del turisme.

“Necessitam mesures coordinades per combatre els efectes de la COVID-19 al continent i garantir la reobertura segura del turisme”, ha explicat la diputada socialista Sansó, impulsora de la iniciativa.

En aquest sentit, la socialista ha destacat el compromís d’Europa per posar en marxa aquest certificat de vacunació al més aviat possible, recordant que està previst que s’aprovi en les pròximes setmanes.

De fet, la iniciativa també insta la Unió a accelerar aquest certificat de vacunació perquè la connexió entre territoris pugui ser segura com més aviat millor, alhora que demana la promoció de destinacions segures i fomentar la connectivitat en la mesura que es tengui una situació controlada de la COVID-19.

Respecte d’això, Sansó ha fet valdre la bona situació sanitària en què es troben les Illes Balears, situant-nos com una de les comunitats autònomes amb una menor incidència acumulada i ha destacat el recentment aprova Pla de Reactivació Turística de les Illes Balears que té per objectiu reactivar el sector i allargar la temporada al màxim possible.

La iniciativa, així mateix, reclama la posada en marxa d’una xarxa sanitària certificada que garanteixi que tots els països membres compleixen les recomanacions del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties.

Recursos addicionals

Comments are closed