Aprovada per unanimitat la proposta socialista perquè les iniciatives que es presentin als fons europeus recullin projectes per reduir la desigualtat i la pobresa

La diputada socialista Beatriu Gamundí ha destacat que “els fons europeus suposen una gran oportunitat com a palanca de reactivació i transformació de les nostres illes”

La Comissió d’Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha aprovat per unanimitat una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista que insta el Govern de les Illes Balears a, de manera coordinada amb els consells insulars, els ajuntaments i els agents implicats, integrar en les propostes que es presenten als fons europeus projectes que tenguin per objecte reduir la pobresa i les desigualtats.

La diputada socialista Beatriu Gamundí, impulsora de la iniciativa que també signen els grups que donen suport al pacte de govern, ha destacat que “els projectes que es presentin hauran de comptar amb objectius específics i indicadors d’impacte, per a aconseguir millorar les condicions de vida de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat” a conseqüència de la crisis econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.

D’aquesta manera, Gamundí ha exposat que “els fons europeus suposen una gran oportunitat com a palanca de reactivació i transformació de les nostres illes, per combatre també les conseqüències socials de la pandèmia”. Cal recordar que, de moment, ja s’han assignat 300 milions d’euros dels fons REACT-EU i 153 milions inicials del mecanisme de recuperació i resiliència.

En la mateixa línia, la diputada socialista ha posat en valor la resposta donada pel Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears. “S’ha donat una resposta diferent d’altres crisis amb el sistema de protecció de treballadors amb els ERTO, la prestació per a fixos discontinus, l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Social Garantida”.

Tot i això, Gamundí ha reivindicat la necessitat d’impulsar polítiques adequades en l’àmbit del mercat laboral, un increment de despesa social, una fiscalitat més justa i un ús adequat dels fons europeus. “La nostra comunitat autònoma és la regió de l’Estat més perjudicada per les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia”, ha afirmat la socialista.

Davant d’aquesta oportunitat històrica que suposen els fons europeus com a palanca de reactivació i transformació per a les nostres illes, la diputada socialista demana que els projectes que es presentin per obtenir aquests fons davant el Govern d’Espanya incloguin el vessant social amb l’objectiu de combatre la desigualtat i la pobresa post COVID-19.

Comments are closed