Aprovada la proposta socialista per assegurar la liquiditat de pimes i autònoms en condicions avantatjoses

El diputat socialista Jordi Marí ha realçat la contribució d’ISBA al manteniment de l’ocupació, ja que s’estima que al voltant de 38.000 llocs de feina es mantenen en empreses que han rebut avals

La Comissió d’Hisenda del Parlament ha aprovat una proposta del Grup Parlamentari Socialista perquè les petites i mitjanes empreses i els autònoms de l’arxipèlag puguin continuar tenint accés a finançament en condicions avantatjoses a través de les línies del Govern amb ISBA.

Garantir l’accés de pimes i autònoms a la liquiditat ha estat un dels principals objectius de les administracions des de l’inici de la pandèmia i un dels pilars necessaris per a la continuïtat del teixit productiu i dels llocs de feina, tal com ha posat de manifest el diputat socialista Jordi Marí, impulsor de la iniciativa.

És per aquest motiu que la PNLL, aprovada pràcticament per unanimitat -només Vox s’ha desmarcat votant abstenció en el primer punt d’un total de quatre-, insta el Govern a mantenir el suport a ISBA per garantir la seva viabilitat i solvència i poder continuar facilitant el finançament a pimes i autònoms en condicions avantatjoses, gràcies a l’aval d’aquestes operacions.

“La feina d’ISBA s’ha demostrat enormement útil i necessària”, ha destacat Marí, recordant que avui dia més de 2.000 empreses de les Illes ja han rebut més de 173 milions d’euros a través d’ISBA, una aportació que superarà els 200 milions d’euros a finals d’any. És pràcticament el triple que el 2019.

A més, a més, el diputat socialista ha volgut remarcar el paper fonamental d’ISBA pel que fa al manteniment dels llocs de feina per a les empreses que han rebut aquests avals, els quals s’estimen en 38.000.

D’altra banda, Marí ha posat de relleu que el Govern de les Illes Balears està treballant en noves mesures, entre les quals destaquen l’atorgament d’un any més de carència dels avals i l’ampliació del termini d’amortització de les operacions, de manera que cap empresa amb avals d’ISBA hagi de fer front al pagament de cap quota fins al 2022 i sense veure incrementades les quotes a retornar.

Recursos addicionals

Comments are closed