Aprovades les 48 propostes socialistes “per rescatar a les persones amb una resposta conjunta des de totes les administracions i des del diàleg social”

El ple del Parlament ha donat llum verda a les propostes de resolució derivades del Debat de Política General, que en el cas del Grup Parlamentari Socialista han anat dirigides al reforç dels serveis públics i l’Estat del Benestar, a l’impuls d’una recuperació justa que no deixi ningú enrere i a qüestions irrenunciables com la lluita contra el canvi climàtic

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat les 48 propostes de resolució del Grup Parlamentari Socialista, derivades del Debat de Política General, les quals estan dirigides a l’enfortiment dels serveis públics i l’Estat del Benestar, la reactivació econòmica i social de Balears i qüestions irrenunciables per als socialistes com la cultura, la innovació o la lluita contra el canvi climàtic.

Segons ha defensat la diputada socialista Beatriu Gamundí, “volem fer èmfasi en les polítiques públiques i serveis públics com a garanties bàsiques per poder sortir de la crisi de manera justa i on ningú quedi enrere”. En aquest sentit, la socialista ha considerat “molt necessari afavorir la descongestió dels centres de salut i tornar a l’activitat normalitzada, sense oblidar a les patologies que no són COVID-19, per a la qual cosa proposam establir protocols per assegurar el diagnòstic, l’atenció i la seguretat de tots els pacients”.

Gamundí ha fet referència també al sector educatiu, per al qual ha reconegut “la inversió pressupostària extraordinària amb l’augment del professorat, la baixada de ràtios, la despesa en neteja i protecció, el pla de digitalització o l’augment de les beques menjador”.

Pel que fa als serveis socials, la diputada socialista ha demanat a les institucions “major capacitat de resposta, ràpida i amb informació, per tal d’arribar a totes aquelles persones i famílies que s’han vist amb la necessitat d’accedir als serveis socials”. A més a més, també ha proposat al Govern l’elaboració d’una Llei de Drets i Garanties de les persones majors i l’elaboració d’una estratègia conjunta per combatre la solitud no desitjada.

Un altre dels objectius dels socialistes per als pròxims mesos és afavorir una recuperació justa en la qual ningú quedi enrere, per a la qual cosa Gamundí ha encoratjat al Govern d’Espanya “a mantenir els ERTO i les ajudes per a empreses i autònoms mentre duri l’actual crisi, mesures que estan permetent viure de manera digna a moltes persones i famílies”.

La socialista també ha fet referència a la necessitat de diversificar l’economia, de reactivar el turisme quan la situació sanitària ho permeti i a l’ocupació juvenil, col·lectiu per al qual ha proposat l’elaboració d’un Pla de Xoc per incentivar i atreure el talent jove.

Per part seva, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Carbonero, ha fet referència a àmbits que els socialistes no volen deixar de banda malgrat la COVID-19, amb propostes “que reflecteixen la voluntat de solucionar els problemes dels ciutadans i d’afrontar la incertesa i els riscos globals”.

En aquest sentit, Carbonero ha instat a l’Executiu autonòmic a “preparar-se per a l’obertura de corredors aeris segurs amb els principals destins emissors, nacionals i internacionals, incorporant mesures de control i prevenció als ports i aeroports i recuperant de manera gradual rutes i freqüències perdudes”.

Carbonero també ha apostat per continuar implantant els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’agenda 2030, “destinats a resoldre problemes socials, econòmics i ambientals en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, apostant per l’economia circular, l’economia blava i verda, per l’activitat científica i innovadora i per la preservació del paisatge com a elements fonamentals d’un futur sostenible i amb qualitat de vida”.

A més a més, la portaveu parlamentària adjunta s’ha mostrat conscient que “la pandèmia ha demostrat també la importància de la cultura, com un dels sectors més castigats, per al qual demanam que se’l continuï donant suport fomentant la cultura segura”.

Finalment, Carbonero ha expressat una proposta “que no és nova però que hem de continuar lluitant”, com és “l’exigència d’un nou sistema de finançament, així com l’aprovació de la part fiscal del REB per compensar i superar els desavantatges de la insularitat”.

Comments are closed