Armengol: “Andalusia necessita que els socialistes tornem a governar, perquè Espanya només avança quan governam nosaltres”

La Secretària General del PSIB-PSOE ha participat en un acte de la campanya electoral andalusa a Còrdova per mostrar tot el suport dels socialistes de les Illes al candidat del PSOE Andalucía, Juan Espadas

La Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha participat avui en un acte a Còrdova en el marc de la campanya electoral a Andalusia, en un col·loqui amb els presidents i presidentes autonòmics socialistes centrat en la governança i en el qual ha parlat de joves i feminisme.

Armengol ha aprofitat aquest acte per demanar el vot, diumenge 19 de juny, per al candidat del PSOE Andalusia, el socialista Juan Espadas, argumentant que “només quan governam els socialistes, Espanya avança”, motiu pel qual ha insistit que “Andalusia necessita que els socialistes tornem a governar”.

“Deman fer un últim esforç, perquè els andalusos i andaluses es mereixen un govern que pensi en ells i que només tengui com a prioritat la millora del benestar dels ciutadans”, ha realçat Armengol, fent èmfasi en el fet que “aquest govern té noms i llinatges: Partit Socialista i Juan Espadas”.

Entre els motius per votar el candidat socialista, Juan Espadas, el pròxim diumenge, Armengol ha destacat els avenços per a la igualtat entre homes i dones que suposen les mesures que posen en funcionament els socialistes, com la futura llei per abolir la prostitució o la proposa perquè les treballadores de la llar puguin cobrar l’atur i no puguin ser acomiadades sense justificació.

“Aquests són avenços perquè la igualtat entre dones i homes no sigui només una igualtat legal, sinó i sobretot, real, i això només ho podem liderar els socialistes”, ha asseverat.

En aquest sentit, la socialista ha posat d’exemple mesures implementades a Balears a partir de 2015, des de la recentment aprovada llei turística que preveu més drets per a les cambreres de pis, el fet que es consideri violència de gènere que l’exmarit no pagui la pensió per separació a les dones.

També, Armengol ha realçat el programa SOIB Dona, que garanteix un any de feina a l’administració a totes les dones que hagin patit violència masclista, perquè es puguin independitzar dels seus maltractadors.

“Tot això és el que feim el socialista i això es podrà fer a Andalusia si governam nosaltres, perquè allà on hi ha un socialista hi ha una persona disposta a donar-ho tot per a la resta, sobretot per a les persones més vulnerables, perquè sabem que només avançarem si avançam tots junts”, ha dit Armengol.

“Tenim l’obligació d’oferir garanties als joves per als seus projectes vitals”

Així mateix, la també presidenta del Govern de les Illes Balears ha incidit en el fet que els socialistes “tenim l’obligació de deixar un món millor per a qui vendrà després, i també l’obligació d’oferir als nostres joves garanties perquè els seus projectes vitals es puguin desenvolupar en plenitud, cosa que només serà possible si poden accedir a formació de qualitat, una feina digna i un habitatge assequible”.

És per això que ha posat de relleu la manera com la reforma laboral està beneficiant especialment els joves. “Està significant un abans i un després del qual ens hem de sentir orgullosos, perquè si abans quatre de cada cinc contractes eren temporals ara són indefinits, amb tot el que suposa per als nostres joves, per exemple, poder accedir a una hipoteca o un lloguer”, ha explicat la socialista.

També, ha emfasitzat Armengol, “l’habitatge és la tercera clau perquè els nostres joves puguin desenvolupar un projecte de vida, i els socialistes tenim clar que ha de ser un dret i no un privilegi, que ho hem de garantir com el cinquè pilar de l’Estat del Benestar”, amb mesures com l’ampliació del parc públic d’habitatge i l’increment de les ajudes al lloguer.

“Hem de seguir lluitant per solucionar un problema que impedeix el desenvolupament de tants de projectes de vida”, ha ressaltat Armengol, alhora que ha recordat que “si no ho feim els socialistes, no ho farà ningú”.

Comments are closed