Pons: “El PP reivindica la política útil, però dos dies després no dona suport a limitar el preu del gas per reduir la factura de la llum a famílies i empreses”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés ha demanat al PP de les Illes Balears “de què serveix no donar suport o votar en contra” de mesures com limitar el preu del gas o donar ajudes directes a transportistes i agricultors

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha criticat la incoherència del PP, que dimarts al Senat va demanar “fer política útil i abandonar la política de l’insult”, però després no dona suport a mesures per protegir les famílies i les empreses, com és el mecanisme per topar el gas, inclòs en el Reial Decret Llei que ahir es va votar a la cambra baixa.

“El PP, dimarts al Senat, reivindica la política útil i demana abandonar la política de l’insult, però a l’hora de la veritat, no dona suport a mesures com limitar el preu del gas”, ha exclamat Pons.

De fet, el parlamentari ha interpel·lat directament la direcció del PP balear perquè expliquin “per què reivindiquen la política útil i, dos dies després, no traslladen aquesta voluntat no donant suport a mesures com les aprovades”.

Així mateix, Pons ha demanat a la líder del PP a Balears que expliqui “de què serveix votar abstenció o, fins i tot, votar en contra de totes les mesures que s’han duit al Congrés aquests mesos”, com el pla de xoc per pal·liar els efectes de la guerra, amb ajudes directes als transportistes i el sector primari, la bonificació del preu dels carburants o l’augment de l’Ingrés Mínim Vital.

Contràriament a la postura de la dreta i “d’una ultradreta que diu que està devora la gent, però tampoc no dona suport a mesures com aquestes”, Pons ha defensat el vot favorable del grup socialista al decret que limitarà el preu del gas i que suposarà una “reducció immediata” de la factura de la llum per als ciutadans i les empreses d’entre un 15% i un 20%.

Relacionat amb això, el diputat socialista ha volgut emfasitzar el rol del Partit Socialista i del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, a Europa. “S’ha aconseguit canviat l’statu quo energètic i caminar cap a l’excepció ibèrica que permetrà que el preu de la llum no passi, de mitjana, dels 50 euros/MWh els pròxims 12 mesos”, ha recordat.

“Una setmana rellevant per a la política espanyola”

Pons també ha fet balanç d’un període de sessions al Congrés que està a punt d’acabar, posant l’accent en les mesures “per intentar que els moments de crisis siguin el menys durs possible per a la gent i per tenir més gent fent feina que mai; ens congratulam d’un període de sessions que ha estat positiu”.

En aquest sentit, Pons ha avançat que està previst que en les pròximes setmanes es dugui a terme al Congrés dels Diputats el debat de l’Estat de la Nació, per al qual ha tornat a convidar al PP a demostrar “quina és la política útil que proposa”.

Finalment, el socialista ha destacat aquesta com una “setmana rellevant per a la política espanyola”, recordant que el Congrés també ha donat llum verda a iniciar el tràmit parlamentari per reformar el Codi Penal i perseguir el proxenetisme en totes les seves formes.

“Els socialistes estam molt satisfets d’haver donat una passa més per abolir aquesta forma d’esclavitud i atemptat contra els Drets Humans que és la prostitució”, ha conclòs Pons.

Comments are closed