Pilar Costa, respecte a la votació del Real Decret Llei sobre el topament del preu del gas: “El PP parla molt d’ajudar als ciutadans, però a l’hora de la veritat no dona suport a qüestions cabdals”

El Ple del Parlament de les Illes Balears aprovarà demà la nova Llei dels Consells Insulars que necessita un suport de 2/3 de la cambra

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha expressat aquest dilluns, respecte a l’actitud de Partit Popular i VOX en la votació del Real Decret Llei sobre el topament als preus del gas que aprovà la setmana passada el Congrés dels Diputats que “la dreta parla constantment d’ajudar a la ciutadania i fer política útil, però després a l’hora de la veritat s’absté en qüestions tan cabdals per a la ciutadania”. Unes declaracions que ha fet a la roda de premsa prèvia del Ple del Parlament de les Illes Balears.

Costa ha incidit que la setmana passada també s’aprovà al Congrés dels Diputats la pressa en consideració de la Proposició de Llei per abolir la prostitució i qualsevol tipus de proxenetisme i que una vegada estigui aprovada “marcarà un abans i un després per a les dones al nostre país”, i hi ha afegit que “des del PSIB-PSOE sempre hem pensat que en política s’ha de ser valent: el cos de les dones no és per comercialitzar, i no es pot permetre l’esclavitud sexual en ple segle XXI”.

Llei de Consells Insulars

Per la seva banda, el diputat socialista Damià Borras ha volgut valorar que “l’aprovació de la Llei de Consells Insulars que es produirà demà al Parlament de les Illes Balears enfortirà la capacitat d’autogovern d’aquestes institucions que són els Governs de les diferents Illes que conformen les Balears”.

Així mateix, el socialista ha expressat que “la llei ha estat totalment consensuada tant pels Consells Insulars com pels Grups Parlamentaris i s’ha arribat al màxim d’acord perquè la llei necessita 2/3 del suport de la cambra” ha ressaltat.

Borras també ha remarcat que “amb la nova llei s’enforteix als Consells Insulars amb la seva capacitat de Govern més semblant al mateix Govern de les Illes Balears que no a un Ajuntament, per tant, això també millorarà la seva capacitat de control de l’oposició”.

Finalment, Borras ha remarcat que “l’illa de Formentera té un apartat específic per la seva singularitat territorial i de govern que ara més que mai estarà present a la llei gràcies a la negociació feta amb els representants de Formentera al Parlament de les Illes Balears. ”

Decret Llei sobre activitats il·legals a les Illes Balears

Un altre assumpte que es tractarà també aquest dimarts al Ple del Parlament de les Illes Balears és la convalidació del Decret Llei 5/2022 sobre la instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears. Sobre aquest tema, Costa ha dit que “les activitats il·legals i allà on es fan suposen un gran risc per a les persones i per això és molt important convalidar aquest Decret Llei per garantir la seguretat i la salut de les persones i els seus béns”.

Comments are closed