Armengol compromet una nova beca perquè els joves amb rendes inferiors als 52.000 euros puguin estudiar gratuïtament la carrera o l’FP que vulguin

El PSIB-PSOE ha engegat la seva Conferència Política amb la participació de més de 400 delegats i delegades de totes les illes

La secretària general del PSIB-PSOE i candidata a revalidar la presidència de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat que la pròxima legislatura posarà en marxa unes noves “beques autonòmiques perquè ningú de la classe mitjana i treballadora deixi d’estudiar una carrera o un grau de Formació Professional per manca de recursos a la nostra comunitat autònoma”.

Amb aquestes noves beques, que seran compatibles amb les beques estatals, la matrícula dels estudiants universitaris i d’FP serà gratuïta per a tots els joves que venguin d’una família amb una renda de menys de 52.000 euros.

Armengol ha expressat aquesta aposta en la primera jornada de la Conferència Política del PSIB-PSOE, en la qual ha protagonitzat el diàleg “El moment de Balears: unes illes d’oportunitats”, juntament amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i la CEO del Grup Sampol, Carmen Sampol.

A més a més, també s’ha referit als estudis artístics superiors, que a les Illes Balears són “molt potents i tenen un impacte molt fort en el creixement de l’art i la cultura”. Per continuar potenciant aquest àmbit, Armengol ha avançat que la pròxima legislatura “farem un campus específic dels estudis artístics superiors de les illes perquè puguin tenir els espais i el rellançament que necessiten”.

La secretària general ha recordat l’aposta del PSIB-PSOE per garantir més estudis universitaris, amb la Facultat de Medicina, de la qual ja han sortit els primers metges, i amb altres titulacions que implantarem, com Ciències de la Mar -ja enguany-, Farmàcia i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

La candidata a la presidència de les Illes Balears també s’ha referit a l’estratègia en Formació Professional com una de les principals oportunitats per als joves. En aquest sentit, ha destacat que “posarem en marxa 7 nous centres integrats d’FP per avançar en l’economia del coneixement, apostant per àmbits com la tecnologia o la intel·ligència artificial”.

Armengol també ha avançat que la pròxima setmana “posarem en marxa l’Escola d’Hostaleria d’Eivissa, finançada íntegrament pel Govern de les Illes Balears”.

Armengol ha destacat també l’aposta dels socialistes per les polítiques actives d’ocupació, amb el SOIB Dona amb el qual es garanteix un any de feina a les dones víctimes de violència masclista, amb el programa Joves Qualificats i amb el SOIB Recerca, per donar oportunitats als joves investigadors”.

Finalment, la secretària general del PSIB-PSOE ha defensat que “som la primera comunitat autònoma que ha concertat l’orientació laboral de les nostres illes amb el tercer sector, amb l’objectiu que tothom tengui dret i accés a una formació i a un lloc de feina digne”.

Per part seva, la Ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha traslladat el seu compromís amb el nou SOCIB del qual ahir va posar la primera pedra i amb el qual “doblarem la plantilla d’investigadors i el convertirem en un centre d’investigació del mar referent a tot el món”.

Morant ha expressat que “la presidenta Armengol sap que la ciència és motor d’oportunitats”, i per això ha traslladat la seva enhorabona pel fet que dels nous llocs de feina que s’han creat a Balears des del 2020, “2.200 són d’activitats de ciència i innovació, amb la qual cosa demostram que els socialistes també sabem gestionar l’economia”.

Carmen Sampol ha exposat les iniciatives pioneres de l’empresa SAMPOL en matèria energètica i d’innovació, assegurant que “les Illes Balears donen moltes oportunitats per avançar en aquestes dues matèries”.

Conferència Política 2023

La Conferència Política ha estat presidida per la candidata per Eivissa al Parlament, Pilar Costa, qui ha recordat que “no és casualitat que facem ja la tercera Conferència Política, la qual cosa és una mostra de la bona situació en la qual es troba el nostre partit, amb la marca de la casa, que és escoltar a la gent, compartir, dialogar i acordar”.

El batle de Calvià i candidat a revalidar el càrrec, Alfonso Rodríguez, ha donat la benvinguda al seu municipi, on s’ha celebrat l’esdeveniment.

La primera jornada acollirà diversos diàlegs sobre el futur de les nostres illes en matèria d’igualtat, salut mental, blindatge de drets, ciutats per a viure i transició energètica, amb la participació de diferents candidats i càrrecs orgànics i institucionals, així com de la societat civil de les Illes Balears.

També se celebraran dues comissions per debatre i treballar el document marc de la conferència i les esmenes que s’hi proposen.

Demà tendrà lloc la votació del document que suposarà la base del full de ruta del PSIB-PSOE per als pròxims anys des del Govern, les conclusions per part dels diferents coordinadors del document i la cloenda a càrrec del Ministre de la Presidència del Govern d’Espanya, Félix Bolaños, i de la secretària general del PSIB-PSOE i candidata a revalidar la presidència del Govern, Francina Armengol.

Comments are closed