El PSIB-PSOE proposa blindar per llei l’atenció permanent presencial per combatre la bretxa digital

Francina Armengol i Félix Bolaños han tancat la Conferència Política del PSIB-PSOE, el Document Marc de la qual s’ha aprovat per unanimitat, on s’han acordat les bases per a continuar transformat les Illes Balears i millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes

El PSIB-PSOE ha aprovat per unanimitat el Document Marc de la Conferència Política on s’han acordat les bases per a continuar transformant les Illes Balears i millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de les illes. Així, la Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha proposat “blindar per llei” l’atenció permanent presencial “per combatre la bretxa digital perquè volem millorar la qualitat de vida dels nostres majors”.

D’aquesta manera, Armengol ha explicat que “si volem qualitat de vida, hem de mirar al futur i això és el que hem fet a la Conferència Política”, i hi ha afegit que “a la pròxima legislatura desenvoluparem el pla de lluita contra la solitud perquè volem una societat on si hi ha una persona que pateix, hi hagi una altra disposada a ajudar-la; volem crear una xarxa comunitària de salut mental de suport públic a Balears”.

També, la socialista ha anunciat que “ampliarem la renda social garantida perquè sigui un dret per a tots els ciutadans de les Illes Balears fent-la una renda bàsica universal per a tots i totes”. Armengol ha subratllat que “tenim tots els elements per fer possible les idees, perquè tenim projecte per dur endavant la transformació de les Illes”. “Som un partit de valors, de drets i llibertats i veim que la dreta té ‘governera’, però què volen fer amb les nostres illes?”, ha demanat.

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del Govern d’Espanya, Félix Bolaños, ha expressat que “a Balears s’ha lluitat per defensar els drets dels ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes, per exemple, aprovant el Règim Especial i això té nom: els noms de Francina Armengol i Pedro Sánchez”. “El pròxim 28 de maig hem d’aconseguir el que sigui millor per a Balears i això, sens dubte, només ho pot fer el Partit Socialista de la mà de Francina Armengol”.

“D’aquí al 28 de maig hem de sortir amb orgull, alegria, humilitat de feina perquè heu de garantir que hi haurà govern socialista a Balears perquè necessitam consolidar totes les polítiques socialistes”, ha dit Bolaños qui ha aprofitat per dir “hem aconseguit avançar en drets, en dignitat i en qualitat de vida”.

Per la seva part, el Coordinador de la Conferència Política del PSIB-PSOE i Sercretari d’Idees i Projecte Polític del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha agraït als delegats i delegades “la voluntat de debatre el present i el futur del Partit Socialista” perquè, segons ha indicat “els socialistes ens envoltam de lo millor de la societat per millorar el futur de tots els ciutadans de les Illes”.

També, Negueruela ha indicat que “els i els socialistes volem garantir el futur, els avenços, el progrés i els drets i ho sabem fer i ho hem demostrat”, i hi ha afegit que “no hem de fer ni una passa enrere en els drets i llibertats que hem aconseguit i els socialistes ho garantirem”.

Conferència Política del PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE celebra la Conferència Política, un procés de reflexió i d’escolta, en el qual durant mesos, s’han dut a terme més de 30 actes i reunions amb més de 100 entitats que han col·laborat amb els coordinadors dels eixos de la Conferència Política per enriquir el Document Marc de la Conferència Política del PSIB-PSOE.

D’aquesta manera, durant el cap de setmana del 25 i 26 de març, més de 400 delegats i delegades de les diferents agrupacions socialistes de les Illes Balears hauran participat en les comissions dels 5 eixos de la Conferència Política per debatre les futures propostes del programa electoral dels Socialistes de les Illes Balears.

Cal recordar que la Conferència Política del PSIB-PSOE està dividida en cinc eixos. El primer, ‘El dret de les persones’ on es tracten temes com l’educació, la ciència, la salut i la salut mental, la cultura, els esports, els moviments socials, el feminisme i l’adaptació al món digital.

El segon eix, ‘Un territori per a viure’ parla d’habitatge i agenda urbana i el dret a l’habitatge; el tercer eix, ‘Unes illes amb futur’ aborda temes com la gestió de l’energia, l’aigua, el territori i la sobirania alimentària i els sectors primaris entre d’altres.

Finalment, el quart eix, ‘Economia per a les persones’ tracta el turisme que volem per a Balears, el treball i la qualitat de vida, els sectors productius i l’economia social; el cinc eix proposa una ‘Administració propera i accessible’ per a tothom.

Comments are closed