Armengol demana el vot dels pensionistes “per continuar apujant les pensions amb l’IPC, perquè l’alternativa és que PP i Vox les baixin”

La candidata socialista s’ha compromès a fixar per llei que el salari mínim sigui el 60% del salari mitjà estatal, en un diàleg amb José García Relucio i Silvia Montejano d’UGT i CCOO

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés, Francina Armengol, ha mantingut un diàleg sobre ocupació i pensions amb els secretaris generals de les federacions de serveis d’UGT i CCOO, José García Relucio i Silvia Montejano.

Durant la trobada, la candidata socialista, Francina Armengol , ha anunciat que el Partit Socialista fixarà per llei, a través de l’Estatut dels Treballadors, que el salari mínim sigui el 60% del salari mitjà a nivell estatal, després que el govern de Pedro Sánchez l’hagi augmentat aquesta legislatura fins als 1.080 euros.

Armengol ha assegurat que diumenge “no pot faltar ningú a les urnes”, la qual cosa “és fonamental per millorar les condicions salarials i per mantenir la reforma labora, que ha possibilitat que 8 de cada 10 contractes siguin indefinits, mentre que quan vam entrar a governar era al revés, 2 de cada 10”. De fet, les Illes Balears han passat d’una temporalitat del 34% al 9%.

Per fer això possible, la candidata al Congrés ha defensat que l’única forma de fer-ho és votant al Partit Socialista, perquè “PP i Vox han votat en contra de la reforma laboral malgrat que ara diguin que és una bona reforma, i han anat a criticar-la, actuant en contra dels autònoms i els treballadors i defensant els grans poderosos del país”.

Armengol també ha fet referència a les pensions, recordant la pujada històrica del 8,5%, “a la qual el PP ha votat en contra repetidament, anant a Brussel·les a demanar que s’aturi aquesta reforma de les pensions”.

En aquest sentit, Armengol ha denunciat que “en política i en democràcia no val tot, i mentir a la gent com fa el PP és fer un mal rotund a la democràcia”. Per això, la socialista s’ha solidaritzat amb la periodista Silvia Intxaurrondo i amb tots els periodistes del país que fan una tasca fonamental.

“És molt greu que una persona que vol presidir el Govern d’Espanya menteixi, el PP no ha pujat sempre les pensions per sobre de l’IPC, no ho ha fet ni 2012, ni 2013 ni 2017, igual que les congelacions de les pensions van ser una obra del PP, mentre que la revalorització de les pensions amb l’IPC és una obra del PSOE”, ha dit Armengol.

Amb això, el compromís de la socialista pel que fa a les pensions és “seguir revaloritzant les pensions amb l’IPC”, per la qual cosa ha demanat als pensionistes de Balears “que votin al PSOE perquè l’alternativa és la baixada de les pensions”.

Per part seva, José García Relucio, d’UGT, ha remarcat que “en 8 anys el govern socialista ha capgirat a la situació, amb plena ocupació, amb contractació indefinida i estable, per la qual cosa el Partit Socialista i el pacte de govern ha demostrat que era possible canviar el marcat laboral de les illes”.

El dirigent sindicalista també ha defensat que “amb el salari mínim tampoc hi ha color, passant de més de 600 euros a més de 1.000 i amb vistes que continuï augmentant, afectant positivament a milers de treballadors i treballadores”.

Finalment, Relucio ha afegit que “estam veient que ara el Govern traslladarà la seva seu a la CAEB”, igual que ha recordat que “l’hoteleria de Balears té les millors condicions laborals d’Espanya”.

La secretària general de la federació de serveis de CCOO, Silvia Montejano, ha posat en valor el diàleg social i “la capacitat de fer les coses junts, la qual cosa ens va permetre sortir de la pandèmia”, mentre que ha lamentat que “el primer que desapareixerà en aquesta comunitat autònoma ara serà el diàleg social, perquè ja ho hem vist abans”.

La bona notícia, per a la dirigent de CCOO, és que “els convenis d’hoteleria i comerç ja estan signats i tancats, la qual cosa garanteix drets als treballadors i les treballadores, tot i que d’ara en endavant ens jugam molt i pot ser el desert i el no res”.

Per això, Montejano ha fet una crida pública a la participació dels treballadors i les treballadores en les eleccions del 23 de juliol, tenint en compte que “ara ens tocarà més mobilització i reivindicació”.

Comments are closed