El PSIB-PSOE critica que amb la mesura electoralista d’eliminar l’Impost de Successions “qui més s’estalvia són els més rics”

Iago Negueruela: “el fet que Feijóo hagi de fer un míting a Palma avui no és una raó per posar en risc els serveis públics de la ciutadania”.

El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, i la secretària de Finançament i Insularitat del PSIB-PSOE, Rosario Sánchez, han valorat negativament la primera mesura del Govern de Margalida Prohens, com és la supressió de l’Impost de Successions, tant en el fons com en la forma d’aplicar-la.

En aquest sentit, Negueruela ha criticat que es tracta d’una mesura que s’adopta “en un context absolutament electoralista i després d’un molt mal dia de Feijóo, amb les seves mentides sobre les pensions”. En aquest sentit, el diputat socialista ha apuntat que “el fet que Feijóo hagi de fer un míting a Palma avui no és una raó per posar en risc els serveis públics de la ciutadania”.

Negueruela ha explicat que la mesura es pren “des de la improvisació d’un Consell de Govern extraordinari convocat ahir horabaixa, amb un decret llei en matèria impositiva electoralista, la qual cosa destapa el nerviosisme del PP davant les pròximes eleccions generals, perquè van dir que ho farien amb rigorositat i informes jurídics i ens trobam que no hi ha res d’això”.

De fet, el diputat socialista ha recordat que és una iniciativa del conseller Costa, ja que no té ni director general de pressupost ni de finançament, per la qual cosa es fa “sense tots els informes tècnics ni la previsió de què suposarà pels pròxims anys·.

Per això, Negueruela ha insistit a saber quin serà l’impacte d’aquesta supressió, com afectarà les arques públiques i com una mesura així es pot posar en marxa d’un dia per l’altre, perquè “suposarà retallades en serveis públics per a qui més ho necessita”.

En concret, la secretària de Finançament i Insularitat del PSIB-PSOE, Rosario Sánchez, ha insistit en què “qui més s’estalvia amb aquesta rebaixa són els més rics i en quantitats importants”. Per exemple, una herència de 4 milions d’euros s’estalviarà 500.000 euros.

A més a més, la socialista ha denunciat que Prohens no ha explicat com mantindrà la sostenibilitat de les finances públiques, de la mateixa que ha considerat que el cost de la mesura “no és creïble, perquè el situen en 60 milions d’euros quan la recaptació d’un any de l’Impost de Successions i Donacions són 124 milions”. A més a més, aquest cost s’ha de multiplicar per cada un dels anys que es deixarà de recaptar.

“Això vol dir que el PP retallarà serveis públics o incrementarà els imposts a la classe mitjana i treballadora, qui serà qui més pagarà les conseqüències d’aquesta mesura electoralista”, ha conclòs Sánchez.

Comments are closed