Armengol demana “el vot feminista” per fer front “als que volen acabar amb la igualtat i posen en dubte la violència masclista”

El Candidat al Congrés dels Diputats i la secretària general han explicat les propostes en Igualtat en una trobada amb dones del partit

Els Socialistes de les Illes Balears han explicat les propostes de la formació en matèria d’Igualtat per al 10 de novembre en una trobada amb dones del partit i a la qual també ha assistit la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha demanat “el vot feminista” per plantar cara “a tots els que volen acabar amb les lleis d’Igualtat i que posen en dubte la violència masclista que tant de mal fa a la nostra societat”.

La també presidenta del Govern ha insistit en què aquestes eleccions són “clau per a les dones” perquè està en joc seguir avançant en igualtat, motiu pel qual ha qualificat “d’absolutament necessari” votar el Partit Socialista diumenge.

Armengol ha recordat que el Partit Socialista és “el partit de la Igualtat” i que així ho demostren els fets, emfasitzant el fet que “els avenços en matèria d’igualtat tenen llinatge socialista”, com per exemple la llei d’Igualtat, el Pacte contra les violències masclistes, el programa SOIB Dona o l’impuls de la coeducació.

No obstant això, la socialista ha dit que encara queda molt per fer i que “no permetrem ni una passa enrere” a la vegada que ha refermat el compromís dels socialistes per “seguir treballant amb força i amb els moviments feministes per aconseguir una igualtat real entre homes i dones”.

“Necessitam legislar a nivell estatal perquè totes les dones puguem viure lliures i en igualtat de condicions”, ha asseverat Armengol, qui ha anunciat que el plantejament dels socialistes també passa per duplicar l’aportació als ajuntaments per a la lluita contra la violència de gènere.

Entre les mesures d’àmbit estatal que el Partit Socialista ha compromès de cara al 10 de novembre es troben  una llei d’usos del temps per impulsar la corresponsabilitat i la conciliació i una llei d’Igualtat Laboral.

Es tracta de dues mesures “fonamentals” per aconseguir una “vida més igualitària”, tal com ha exposat el candidat al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, qui també ha fet una crida “a la mobilització especialment de les dones” perquè aquestes “són les seves eleccions”. “És extremadament necessari que les dones vagin a votar diumenge”, ha conclòs contundent Pons.

Comments are closed