Teresa Ribera reivindica els “valors socialistes” per construir “una societat en la qual els joves se sentin identificats”

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha anunciat la seva voluntat de liderar el Pacte per un Mediterrani sense plàstics

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha participat avui horabaixa en un acte amb els candidats al Congrés i el Senat per Mallorca en el qual han assistit més de 150 persones, enfront de les quals ha repassat alguns dels principals reptes a què haurà de fer front la societat espanyola els pròxims anys, entre els quals destaca la lluita contra el canvi climàtic i la transició ecològica.

“Hem de construir una societat en la qual els joves se sentin identificats”, ha destacat la ministra, en al·lusió a les accions multitudinàries que els joves convoquen arreu del planeta des de fa mesos per reclamar mesures per pal·liar el canvi climàtic.

En aquest sentit, Ribera també ha reivindicat que el govern d’Espanya està compromès amb aquesta lluita, motiu pel qual Madrid acollirà la pròxima cimera mundial pel canvi climàtic.

Així mateix, Ribera ha realçat els “valors socialistes” per fer costat “als més vulnerables” en qüestions com la pobresa energètica i les conseqüències que el canvi climàtic provoca en el territori. “Una societat moderna necessita mesures d’acompanyament, perquè la desigualtat genera frustració i desconfiança”, ha dit.

És per això que ha demanat que tothom vagi a votar diumenge, per poder seguir executant mesures que lluitin contra la desigualtat i per mitigar els efectes del canvi climàtic.

“No hi ha temps per perdre i una legislatura no és suficient per dur a terme tot allò que volem fer”, fent referència a unes polítiques que “mai no farà la dreta, que només és capaç de dir segons què sense cap mena de vergonya”.

A l’acte també ha participat la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, qui ha remarcat davant els assistents el compromís del partit amb la lluita contra el canvi climàtic.

“Tenim una ideologia que transforma la vida a millor”, ha afirmat, posant d’exemple les pioneres lleis de lluita contra el canvi climàtic, de residus o per la sostenibilitat de Formentera.

Segons ha destacat Armengol, aquestes polítiques són fruit d’un dels valors “que més m’agraden dels socialistes: la solidaritat entre generacions”, ha afirmat, motiu pel qual ha anunciat la seva voluntat de liderar el Pacte per un Mediterrani sense plàstics.

La socialista també ha recordat alguna de les fites més recents del govern d’Espanya pel que fa a la protecció del medi ambient, com l’ampliació del parc nacional de l’arxipèlag de Cabrera, l’establiment del corredor de cetacis del Mediterrani, l’aprovació del decret de posidònia o el tancament progressiu de les centrals contaminants.

Per tot això plegat, Armengol ha demanat “que donem el mil per mil” el pròxim diumenge, perquè “necessitam un govern que comprengui la realitat d’aquestes illes”.

Per la seva banda, el candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, ha iniciat la seva intervenció agraint la ministra Ribera per “posar la Transició Ecològica en l’agenda política”, destacant que una de les conseqüències derivada d’aquesta feina és la celebració a Madrid de la pròxima cimera pel clima.

Pons ha destacat que un dels principals reptes derivats del canvi climàtic és “no deixar ningú enrere”, fent referència a la pobresa energètica, i ha recordat com en els 15 mesos de govern s’ha fet una “feina excepcional” en aquest i altres sentits. “Hi ha raons per defensar el projecte socialista”, ha asseverat.

El secretari general de l’Agrupació Socialista de Palma i batle de la ciutat, José Hila, també ha participat en aquest acte. Hila ha situat “la lluita contra la crisi climàtica que ja estam vivint” com el principal motiu per anar a votar aquest diumenge, i ha afegit que aquesta lluita “és la meva lluita personal, perquè no vull que els joves diguin que no vàrem fer res quan encara érem a temps”.

Comments are closed