El PSIB-PSOE es compromet amb una llei de canvi climàtic i una llei de plàstics d’un sol ús d’àmbit estatal per assolir l’objectiu “zero residus” el 2050

Les dues propostes prenen com a referent les polítiques pioneres engegades a les Illes Balears la passada legislatura i se sumen a la proposta d’implantar zones de baixes emissions en els municipis de més de 50.000 habitants

Els candidats al Senat per Mallorca, Cosme Bonet i Susanna Moll, han explicat les principals propostes socialistes en matèria de canvi climàtic per al 10 de novembre, centrades en impulsar dues grans lleis: la llei de lluita de canvi climàtic i transició ecològica i la llei per a l’eliminació dels plàstics d’un sol ús per tal d’assolir l’objectiu “zero residus” el 2050

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet costat els dos candidats en la presentació d’aquestes mesures “valentes i clares per a l’absolutament necessària” sostenibilitat del planeta.

“El Partit Socialista té un projecte clar de protecció del medi ambient i de sostenibilitat en termes econòmics, socials i ambientals”, ha posat de relleu Armengol, qui també ha fet una crida “especialment a la gent jove i compromesa amb el planeta” perquè diumenge es mobilitzin per fer possible un govern progressista que “tiri endavant amb els projectes que també tenim a la Comunitat Autònoma amb la Transició Ecològica”.

Armengol també ha destacat la celebració a Espanya de la pròxima cimera pel clima. “Volem ser el mirall mundial de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic, i un dels exemples més importants són les Illes Balears”, ha conclòs.

Bonet ha explicat que les lleis de canvi climàtic i de residus amb les quals s’han compromès els socialistes són “fites importantíssimes”, i ha recordat que prenen com a referent les polítiques impulsades pel Govern de les Illes Balears la passada legislatura. “Les Illes Balears lideren la lluita contra el canvi climàtic i aquest és el model que volem exportar a tot l’Estat”, ha emfasitzat.

El candidat socialista també ha avançat que l’esborrany de la llei de canvi climàtic ja està pràcticament enllestit i que tan aviat com es posi en marxa la legislatura se n’iniciarà el procediment parlamentari.

Es tracta de dues mesures que “necessiten governs convençuts amb la lluita contra el canvi climàtic”, ha exposat Bonet, explicitant de nou el compromís del Partit Socialista en aquesta lluita “enfront de les dretes negacionistes”.

Una altra de les mesures destacades és la implantació de zones de baixes emissions en els municipis de més de 50.000 habitants, per a la qual s’impulsarien les modificacions legals necessàries, tal com ha anunciat la candidata al Senat, Susanna Moll.

En aquest sentit, Moll ha demanat el vot “dels joves que creuen en un planeta net, dels indecisos que volen que el seu vot serveixi d’alguna cosa i de tots els progressistes que volen sortir del bloqueig per impulsar mesures en la lluita contra el canvi climàtic”.

Comments are closed