Armengol demana més mobilització que mai el 10 de novembre perquè “el fantasma de la dreta i l’extrema dreta és real i governa a molts de llocs”

La secretària general ha destacat “l’alegria” que suposa per als socialistes anar a votar, perquè “hem lluitat la democràcia” durant els 140 anys del partit

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat, durant el Consell Polític dels socialistes balears celebrat avui, que el 10 de novembre hi hagi més mobilització que mai perquè “el fantasma de la dreta i l’extrema dreta ja no és tal, sinó que és real, estan governant i les polítiques que apliquen són ben reals”.

Unes polítiques, ha emfasitzat Armengol, que afecten “el cor i la butxaca dels més febles, de la classe mitjana, dels joves i dels pensionistes”, tal com ja està passant “a Andalusia, Madrid i allà on governen”. En contraposició, ha exposat Armengol, els socialistes “som un partit d’esquerra, progressista i que sap defensar els drets dels més vulnerables” des de “l’ecologisme i el feminisme”.

Per això, ha insistit, “és més necessari que mai” que el 10 de novembre “guanyem i bé les eleccions” perquè “necessitam un govern sòlid i estable amb el qual compartir el full de ruta de progrés que ja tenim traçat per a les Balears”. “Espanya duu paralitzada cinc anys i no podem seguir en l’interinatge”, ha recordat Armengol.

El PSIB-PSOE afronta aquesta nova cita electoral en una situació institucional “millor que mai i, per tant, amb més responsabilitat que mai”, ha exposat la secretària general. No obstant això, també ha insistit amb el fet que aquesta campanya serà “breu però intensa, plena d’emocions, il·lusions i compromís, pensant en tot moment en la gent que volem servir”.

La secretària general, així mateix, ha destacat que, per als socialistes, “és una alegria anar a votar”, perquè “hem lluitat la democràcia” i ha recordat la força dels socialistes, precisament, quan “ens toquen el cor i les estranyes”, per exemple, “quan es defensa que un dictador hagi d’estar a un mausoleu amb honors públics”. “No podem mirar el futur si no tenim ben tancat el passat”, ha asseverat.

En aquest sentit, Armengol ha posat de relleu que a les Illes Balears, amb un govern “seriós, rigorós i capaç de prendre decisions”, s’ha avançat amb lleis com les de Fosses o de Memòria Democràtica, “que honoren la nostra Comunitat Autònoma”.

Armengol també ha posat exemples més recents i en altres sentits, com per exemple les mesures preses per mitigar els efectes de la caiguda de Thomas Cook. “Hem estat capaços, des de les institucions i amb la societat civil, de prendre mesures immediates per pal·liar els efectes negatius, sobretot per als treballadors i treballadores”.

També ha recordat algunes de les polítiques engegades la passada legislatura en qüestions com la lluita contra la precarietat laboral, les desigualtats, la violència masclista o el canvi climàtic, unes mesures que “ens col·loquen a l’avantguarda del socialisme espanyol” i que són fruit “d’escoltar tothom, de plantejar noves idees, d’avançar-nos en la manera de pensar i de prioritzar els recursos públics”.

Respecte d’això, Armengol ha reiterat la importància de comptar amb un Govern d’Espanya “estable, fort i presidit per Pedro Sánchez, que tengui la mateixa sensibilitat i que vulgui contribuir a millorar la vida de la gent” per tal de consolidar tots aquests avenços.

“La gent confia en el PSIB-PSOE, sap de la nostra coherència i sap que no defraudam”, per això demana a la ciutadania que surti a votar el 10 de novembre, perquè “tenim una oportunitat més per tirar endavant un projectes de progrés” i és ara quan “toca avançar més que mai”.

“Ens jugam el mercat laboral, la lluita contra el canvi climàtic, una societat més inclusiva, els drets de la ciutadania, el model territorial, un nou finançament autonòmic, el desplegament del REB o l’aprovació del règim fiscal”, ha conclòs la secretària general.

Comments are closed