Homs demana a la Unió Europea treball digne, qualificat i de qualitat per als joves

L’eurodiputada del PSIB-PSOE també ha reclamat que els contractes de pràctiques per als joves siguin sempre remunerats i en cap cas substitueixin feines reals

L’eurodiputada socialista Alícia Homs ha demanat al comissari Margaritis Schinas que defensi els drets dels joves perquè puguin aconseguir un treball digne, qualificat i de qualitat i que garanteixi, alhora, la seva protecció social.

L’eurodiputada socialista ha mostrat la seva preocupació perquè “la generació més ben preparada” hagi de patir taxes de desocupació juvenil “inacceptablement altes” i amb una precarietat laboral i un augment dels contractes temporals que ja afecten el 43,3% dels joves de 15 a 24 anys.

Homs ha remarcat que el nombre de joves que no poden aconseguir un treball indefinit és “extremadament alt” i que els contractes de zero hores, a temps parcial o temporals, com també els contractes mercantils no coberts per la legislació laboral, són de cada vegada més comuns entre els joves, fet que “els aboca a acceptar condicions de cada vegada més precàries”.

L’eurodiputada del PSIB-PSOE ha fet aquesta exigència durant l’audiència al candidat a comissari d’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas. En aquestes audiències, també denominades hearings, els eurodiputats fan una bateria de preguntes als candidats a comissari per examinar si són idonis per al càrrec i avaluar el seu projecte per al mandat.

En concret, Homs ha demanat a Schinas com pensa millorar la situació de treballadors i treballadores joves per fomentar-ne l’accés a un treball digne, qualificat i de qualitat.

Així mateix, la socialista ha mostrat la seva preocupació pel treball dels becaris i becàries, específicament pel que fa a la seva remuneració i qualitat de l’aprenentatge. En aquest sentit, Homs ha reclamat que les pràctiques siguin sempre remunerades, que es basin en contractes escrits i que mai no substitueixin feines reals.

Finalment, l’eurodiputada ha suggerit que el títol de la cartera del comissari designat, ara denominada ‘Estil de vida europeu’, es modifiqui pel de ‘Multiculturalisme i valors europeus’ per tal que “reflecteixi la cohesió, integració, solidaritat i seguretat d’Europa”. Aquesta petició sorgeix arran de les crítiques vessades al nom escollit. Homs ha anat una passa més enllà de les crítiques i ha proposat un nou el títol per a la cartera.

Comments are closed