Armengol: “La feina feta aquests set anys de governs progressistes ens donen la credibilitat per comprometre molt més en els set que vendran”

El PSIB-PSOE i la Federació Socialista de Mallorca han organitzat un acte de més d’un miler de participants per començar la mobilització del Partit per a les eleccions del pròxim mes de maig de 2023

Més d’un miler de militants i simpatitzants socialistes han omplert el sopar que han organitzat el PSIB-PSOE i els Socialistes de Mallorca amb motiu dels 365 dies que queden per a les pròximes eleccions autonòmiques, insulars i municipals del 2023, i els 3 anys de la victòria socialista de les eleccions de l’any 2019 i celebrar els 7 anys de governs progressistes a les Illes Balears.

L’acte ha  comptat amb la participació de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol; el portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Héctor Gómez, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera; i el secretari general dels Socialistes d’Algaida, Francesc Miralles.

Francina Armengol ha destacat que aquests darrers 7 anys de governs progressistes “ens donen la credibilitat per comprometre molt més els set anys que vendran, perquè hem canviat a millor la vida de la gent, transformant aquestes Illes i convertir-les en un lloc millor per viure”.

La líder dels Socialistes de les Illes Balears ha remarcat que “les coses no passen per casualitat” perquè tenim l’economia més dinàmica i som els que més feina cream perquè hem fet els deures aquests anys”.

La socialista també ha aprofitat per repassar i fer balanç d’algunes de les fites d’aquest Govern progressista com ha estat l’aprovació de la llei educativa, la protecció de la diversitat, la recuperació de la memòria històrica o “la recuperació dels treballadors públics que havien estat expulsats de l’administració pel Govern del Partit Popular”, ha recordat.

La secretària general dels socialistes de les Illes Balears ha remarcat que “pot ser que algú ho ha oblidat, però fa set anys aquesta comunitat era una terra crispada, dividida, amb gent desil·lusionada, cansada. I ara, en canvi, malgrat que molts voldrien que la seva mala llavor hagués arrelat, aquesta és una terra que encara el futur amb optimisme, amb la il·lusió de saber-nos forts després d’haver superat un mal tràngol”.

Armengol també ha volgut emfasitzar “que tenim molts de motius per estar orgullosos” perquè “estam dibuixant entre tots les Illes Balears del futur i estam fent d’aquesta terra un lloc millor per viure”.

La socialista ha fet menció a la futura llei de turisme que previsiblement s’aprovarà la pròxima setmana al Parlament de les Illes Balears afirmant que “la demostració clara que els socialistes fem avançar aquesta terra parlant amb tothom, malgrat la dreta i l’extrema dreta s’oposa a tot i només cerca que tot vagi malament per poder-ne treure profit. Només cerca crispar, remoure vísceres, dividir i enfrontar a la societat”.

Així mateix, la socialista ha recordat que “el PP i VOX no són només partits antisistema sinó que van en contra d’aquesta terra, en canvi, els i les socialistes som el Partit de les Illes Balears que mira per aquesta terra, que protegeix la seva gent”.

Per acabar Francina Armengol, ha remarcat que “som l’únic partit que pot oferir solucions a les demandes de la societat perquè som l’únic partit que les té”.

Per part seva, Héctor Gómez, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, ha remarcat que “el turisme representa el motor econòmic d’aquesta terra i per això és necessari fer valer la tasca desenvolupada per aquest Govern progressista al llarg d’aquests anys”.

Gómez, en sintonia amb les paraules d’Armengol, ha remarcat que “el Partit Socialista està preparat després d’aquesta darrera legislatura tan complexa a seguir governant les Illes Balears i el conjunt del país”.

El portaveu del PSOE al Congrés ha fet menció també a la capacitat de legislar del Partit Socialista “com ha quedat demostrat amb la pandèmia i ara la Guerra a Ucraïna i pensar sempre abans amb la ciutadania sota qualsevol altra qüestió o prioritat, demostrant que es pot legislar diferent”.

Per acabar, Gómez ha volgut posar en valor “la capacitat de governar des d’un caire progressista i no com fan altres forces sense sentit d’Estat”.

A l’acte també ha intervingut la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, qui ha destacat que “és una alegria i una bona senyal comprovar la fortalesa que conserva la nostra organització és una bona notícia pel conjunt de la societat mallorquina perquè demostram que estam en forma”.

“Els socialistes ens reivindicam com a força de canvi i de transformació social amb la nostra gestió diària. I per això és important que els 365 dies que falten per la nova convocatòria electoral, facem el propòsit d’explicar cada dia, a tots els indrets i a totes les persones del nostre entorn, l’objectiu del nostre partit: reformar, per canviar la societat i fer-la més justa, més lliure i més igualitària”.

La secretària general dels Socialistes de Mallorca, també ha afegit que “el Consell de Mallorca ha pogut demostrar l’insularisme real que sempre han impulsat els socialistes”, i això, arran de la crisi de la Covid-19, “ens ha permès demostrar que la política de proximitat és clau per donar resposta al que espera la gent de la política: respostes, serveis públics, però també gestionar des dels valors, des d’una idea de justícia social i solidaritat”.

Comments are closed