El PSIB-PSOE remarca que el Ple aprovarà una llei de turisme que mira cap al futur demostrant que l’aposta per un model de turisme sostenible és possible

Damià Borràs:  “El PP s’ha situat al marge, amb la ultradreta, del debat de la llei presentant esmenes de supressió i negant les passes a favor de la sostenibilitat fent evident que el seu model és el del creixement il·limitat”

El diputat Damià Borràs del Grup Parlamentari Socialista ha ressaltat que “demà s’aprovarà una llei de turisme que mira cap al futur demostrant que l’aposta per un model de turisme sostenible és possible”, i ha afegit que: “El PP s’ha situat al marge, amb la ultradreta, del debat de la llei presentant esmenes de supressió i negant les passes a favor de la sostenibilitat fent evident que el seu model és el del creixement il·limitat”.

Borràs ha expressat que “durant la ponència i la comissió s’han aprovat o transaccionat 17 esmenes d’El Pi i 10 de Ciutadans; 27 esmenes de dos grups de l’oposició que s’han pres seriosament el text i la feina, cedint, en alguns casos, en les seves propostes inicials, però que han contribuït a millorar una llei que té esperit de durabilitat, de perdurar en el temps”.

També Borràs s’ha referit al suport ampli que tendrà la llei demà, una vegada s’hagi aprovat al Parlament de les Illes Balears perquè “a la proposta que va fer el Govern de les Illes Balears ara se li sumaran totes les propostes fetes en aquesta tramitació parlamentària, i això és molt positiu”.

“El Partit Popular s’ha situat al marge d’aquest debat”, ha afirmat el diputat socialista qui ha aprofitat per dir que “les poques propostes del Partit Popular només anaven a convertir en aquesta llei en un acte voluntari o de bones pràctiques, sense cap tipus de contundència”, ha manifestat Borràs.

Sobre les propostes del Partit Popular a la nova llei turística, Borràs ha manifestat que “ells sempre fan igual: diuen que són els màxims defensors de la sostenibilitat o la innovació, però després sempre neguen cap passa cap aquesta millora, i això s’ha vist a moltes de les llei que s’han aprovat com la llei agrària, la llei de canvi climàtic o la llei d’energia”.

El diputat socialista ha recordat al Partit Popular que “ la llei no posa el focus ni al turisme legal, ni al turisme il·legal”, i hi ha afegit que “el que fa una llei és dir allò que es permet i allò que no es permet, i a partir d’aquesta premissa, després s’actua”

Finalment, Damià Borràs, també s’ha manifestat sobre la proposta del Partit Popular d’enviar la llei turística al Consell Consultiu de les Illes Balears, i ha aprofitat per recordar que “això s’ha de fer abans, quan es debat si el decret llei s’ha de tramitar com a projecte de llei. No ara. Ho fan quan s’han vist sòls, i la major part de la societat els ha deixat al marge”.

Per la seva banda, la diputada socialista Pilar Sansó, ha ressaltat que “amb la futura llei de Turisme canviarà el rumb del model turístic de Balears “i triarem un model que mirarà cap al futur de les nostres Illes, demostrant que és possible viure del turisme amb un model que aposta per la sostenibilitat i amb la mirada posada cap als drets dels treballadors del sector”.

Sansó, ha afegit que “el Partit Popular ara diu que treballa en una nova llei turística que aposta per la sostenibilitat, i això no és comprensible perquè aquesta llei ja té una clara aposta per la sostenibilitat i el PP no ha volgut fer cap proposta en positiu”.

“El model del Partit Popular és molt clar: seguir creixent de forma il·limitada i mai aposta ni es refereix ens els drets que tenen els treballadors”, ha expressat la diputada socialista al Parlament.

Sansó també ha subratllat que “és una llei que beneficia a tothom, i tots els sectors hi surten guanyant perquè s’ha construït entre tots els agents implicats: sindicats, patronals, sector turístic, partits del pacte, i inclús els partits de l’oposició, que la majoria d’ells se l’han presa de manera seriosa i han demostrat que, amb capacitat de feina i voluntat de diàleg, es poden arribar acords amb tothom per sortir-ne guanyant”.

PNL sobre el Càncer de Pulmó

En relació amb el debat i votació de la PNL amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Pulmó, i la necessitat de prendre mesures contra el tabaquisme i afavorir els espais lliures de fum, la diputada del Partit Socialista, Pilar Sansó ha afirmat que la PNL “aposta per lluitar contra el tabaquisme i ampliar els llocs públics lliures de fum, proposant que les mesures antitabac que es varen posar en marxa amb la COVID-19 quedin per sempre a Balears”.

Sansó ha afegit que “amb aquesta Proposició No de Llei els socialistes volem que prevalgui per damunt de tot el dret a la salut de les persones, especialment dels menors d’edat, que actualment estan molt exposats al fum denominat de segona mà, que és pateix de manera indirecta”.

Comments are closed