Héctor Gómez: “La nova llei turística de Balears farà una passa de gegant en la modernització del sector”

El portaveu socialista al Congrés dels Diputats s’ha reunit amb càrrecs institucionals del PSIB-PSOE per abordar l’actualitat política

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, Héctor Gómez, ha mantingut una reunió interparlamentària amb càrrecs institucionals del PSIB-PSOE per abordar l’actualitat i política i tractar temes d’interès per a les Illes Balears, entre els quals ha destacat la imminent aprovació de la nova llei turística de la Comunitat Autònoma, que Gómez ha qualificat de “passa de gegant per a la modernització del sector”, alhora que ha elogiat les millores en les condicions laboral dels treballadors d’aquesta indústria.

El portaveu socialista també ha posat de relleu la capacitat de recuperació econòmica de les Illes Balears després del més dur de la pandèmia i amb una guerra a Europa. “Balears està afrontant la recuperació des d’una perspectiva de lideratge amb un teixit empresarial molt sòlid, que és una realitat gràcies a les mesures implementades durant la pandèmia”, ha ressaltat, recordant que “és una destinació turística referent i això fa que tiri de l’economia del conjunt del país”.

A més, a més, Gómez ha realçat que aquest lideratge ve de la mà de la millora de les condicions de treball, gràcies a la nova reforma laboral. “Els indicadors que presenta Balears en PIB i qualitat de l’ocupació, vinculats a la reforma laboral, pivoten sobre dignificar els llocs de treball i millorar les condicions laborals”, ha dit.

Pel que fa a l’actualitat estatal, el portaveu en el Congrés ha dit que el full de ruta del Grup Parlamentari Socialista i de l’executiu estatal és “molt ambiciós”. “Volem comptar amb nous pressupostos i volem seguir legislant en defensa del conjunt de la població, amb més drets i més llibertats, com amb la llei d’habitatge i la llei mordassa”, ha emfasitzat Gómez, fent palès, també, que l’objectiu és “esgotar la legislatura”.

D’altra banda, el socialista ha carregat contra la manera de fer oposició del PP i ha contraposat “la transparència del president del Govern, que és el que més vegades ha comparegut al Congrés” a un “PP que va ser desallotjat del govern per una sentència exemplar de l’Audiència Nacional per corrupció”, just quan s’estan a punt de complir quatre anys de la moció de censura a Mariano Rajoy.

“Fa temps que advertim que durant tot aquest temps, l’oposició que ha fet el PP no li ha estat útil per regenerar-se ni per vertebrar una alternativa”, ha criticat Gómez, recordant que allò que Espanya necessita és “grups compromesos i una oposició que respongui a allò que la ciutadania espera dels grups parlamentaris”.

Finalment, Gómez ha demanat al PP “més serietat, més compromís, menys oportunismes i menys demagògia” i els ha acusat de confondre “fer oposició al Govern amb perjudicar els ciutadans”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha reivindicat “el moment especialment important per als socialistes” en què ens trobam, atès que aquests dies se celebra el tercer aniversari de la victòria electoral del 2019, els set anys de governs progressistes a Balears i els quatre anys de la moció de censura a Rajoy, unes fites “importantíssimes per a la transformació radical d’aquest país i d’aquesta Comunitat Autònoma”.

“Recordem què vàrem viure els anys del Govern de Bauzá i recordem que vàrem arribar al 2015 amb un full de ruta clar per potenciar unes Balears amb més justícia social i amb més cohesió social”, ha destacat Pons, recordant també que set anys després, Balears ja compta amb lleis tan importants com la d’Educació, la de Residus o la de Canvi Climàtic”.

Finalment, el diputat de les Illes ha celebrat “el moment de recuperació plena que estam vivint a Balears, amb una situació molt millor per als treballadors que abans de la reforma laboral”, ha incidit, recordant que això ha estat possible gràcies “a un Govern d’Espanya que ha tengut una resposta enorme protegint milers de treballadors”.

Comments are closed