Iratxe García: “Volem fer feina amb els joves i per als joves perquè per als socialistes no és acceptable que les generacions futures hagin de viure pitjor que la dels seus pares”

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha intervingut a l’acte “Cap a una Europa dissenyada per la Joventut” organitzat pel grup de Socialistes i Demòcrates del Parlament Europeu

El grup de Socialistes i Demòcrates (S&D) del Parlament Europeu han escollit Palma com a seu d’un dels actes centrals de la Conferència sobre el Futur d’Europa per debatre amb els joves de Balears sobre els principals reptes de futur que se’ls plantegen, centrats principalment en l’accés a l’habitatge, una ocupació de qualitat, l’emergència climàtica i l’erradicació de la pobresa infantil i juvenil.

La presidenta del grup, l’eurodiputada del PSOE Iratxe García, defensat espais de debats com aquest com “una gran oportunitat” per fer partícips els joves dels principals reptes que han d’abordar i els ha estès la mà d’una Unió Europea que tendrà “el futur que vulguin els joves”, motiu pel qual “és necessari implicar-los en el debat i en les polítiques comunitàries”.

García, també, ha admès que “els joves ens estan donant senyals molt clares: volen una Europa més social i que es preocupi per garantir sous dignes i accés a l’habitatge, a més de respectar la diversitat d’una Europa basada en els valors de la tolerància”.

La socialista ha destacat que les polítiques el seu grup està impulsant en el si del Parlament Europeu, com la prohibició de les beques no remunerades, tenen per objectiu millorar la vida dels joves. “No ens volem resignar a què, per primera vegada en democràcia, les generacions futures hagin de viure pitjor que la dels seus pares; això no és acceptable per als socialdemòcrates europeus i volem fer feina amb els joves per canviar aquesta dinàmica”, ha conclòs García.

La Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha intervingut en la inauguració de l’acte, ha ressaltat la imatge d’una Europa “junta i unida”, tal com es va veure amb la pandèmia i ara també amb la guerra d’Ucraïna.

“Les Balears som una terra profundament europeista i diversa, i en els darrers temps ens hem sentit més orgullosos que mai de ser europeus, perquè ens hem reconciliat amb una Europa que va néixer per defensar els drets dels ciutadans, sobretot dels més vulnerables”, ha incidit.

A més, a més, la socialista ha destacat que s’hagi triat Palma per celebrar aquest acte amb els joves. “Hem d’estar orgullosos que es debati aquí sobre el futur d’una Europa de la qual ens sentim part i estam orgullosos de fer-ho amb els joves d’esquerres, que són els que ens poden ajudar a construir una millor Europa”.

El president de la Delegació Espanyola del grup S&D, Javier Moreno, ha subratllat que “és un orgull ser a Balears donant suport a Alícia Homs per debatre sobre polítiques per a joves i de com construïm el futur per a Europa”, i hi ha afegit que “els joves són el present, no el futur i, per això, necessitam escoltar-los i traslladar les seves idees i propostes per fer-les realitat”.

Finalment, la diputada del PSIB-PSOE al Parlament Europeu i la presidenta de les Joventuts Europees dels Socialistes d’Europa, Alícia Homs, ha expressat que “Balears és una comunitat que ha aportat molt a aquest projecte europeu tant en l’execució dels fons i polítiques que han sabut aprofitar”. “Alguns dels temes que hem tractat han estat la prohibició de les pràctiques no remunerades i, també, com afecta la insularitat als joves de les Illes”, ha exposat la socialista.

Comments are closed