Armengol reitera en un acte a Eivissa que els socialistes “no consentirem que el PP ridiculitzi una qüestió tan greu com és una malaltia professional”

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern i candidata a la reelecció també ha criticat que el PP es reuneixi “amb el pitjor del seu partit per pactar llistes i polítiques”

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha dit que els socialistes “no consentirem que el PP ridiculitzi una qüestió tan greu com una malaltia professional de les cambreres de pis deguda a un treball tan intens”.

Armengol ha fet aquestes declaracions en l’acte de presentació de les candidatures dels Socialistes d’Eivissa al Consell d’Eivissa i al Parlament, que encapçalen Josep Marí Ribas ‘Agustinet’ i Pilar Costa, respectivament, afegint que “no sé com en el segle XXI el PP s’atreveix a dir coses com aquestes i no pensar què significa fer 25 o 30 llits diaris”.

Respecte d’això, la socialista ha insistit en el compromís del seu partit per “continuar defensant els drets dels treballadors, i especialment de les treballadores, perquè no és just que hi hagi ni una sola dona que hagi de partit una malaltia professional”.

De fet, Armengol ha recordat que des de 2015, el Govern de les Illes Balears, que d’aleshores ençà ella encapçala, ha treballat amb les cambreres de pis “per fer possibles avenços en les seves condicions laborals i una proposta, com la dels llits elevables, que neix del mateix col·lectiu”.

La Secretària General també ha dit que “estam fent front i continuarem fent front al principal repte d’Eivissa”, en referència a l’habitatge, amb mesures com la recentment anunciada de comprar hotels obsolets d’una i dues estrelles per reconvertir-los en habitatge públic. “Hem augmentat en aquesta legislatura un 300% el parc públic d’habitatge”, ha destacat, no sense recordar abans que “per fer una política d’habitatge valenta és necessari donar suport als socialistes el 28 de maig, perquè som els únics fiables i els únics que sabem cap a on volem anar”, ha emfasitzat.

Finalment, Armengol també ha carregat contra el PP per “reunir-se amb el pitjor del seu passat, amb una persona condemnada per pagar les campanyes electorals amb doblers públics, per negociar llistes i polítiques”.

En contraposició, la socialista ha recordat que els Partit Socialista acaba de celebrar conferències polítiques per “decidir el futur de les Illes amb el millor de la nostra societat i amb qui sí que vol unes illes amb més drets, més justes, més igualitàries, més feministes i amb més protecció del territori”.

Presentació de candidatures al Consell d’Eivissa i Parlament per Eivissa

La socialista ha participat avui dematí en l’acte de presentació de la Federació Socialista d’Eivissa de les candidatures al Consell d’Eivissa i al Parlament per aquesta illa, en el qual ha destacat que “tenim els i les millors persones per guanyar el 28 de maig”.

Especialment, ha volgut destacar les persones que encapçalen les dues llistes, Josep Marí Ribas ‘Agustinet’ i Pilar Costa, qui ha remarcat que es tracta de “persones honestes, que estimen la seva terra i que estan en política per sevir la gent, i no per servir-se ells mateixos de la política”, en clara al·lusió a la imputació de Vicent Marí, a qui, a més a més, ha acusat de “gestionar un Consell d’Eivissa des de la paràlisi en un moment en el qual la gent necessitava tenir les institucions al seu costat”.

“En aquests vuit anys he governat quatre anys amb un Consell d’Eivissa presidit pels socialistes i quatre anys pel PP, i necessit que ‘Agustinet’ sigui president perquè el projecte de transformació que tenim per aquesta terra tiri endavant, perquè no hi ha color entre l’esquerra i la dreta”.

Per la seva banda, el candidat a presidir el Consell d’Eivissa ha dit que per a ell “és un orgull dirigir aquest barco cap a la consecució del govern de l’illa, per la nostra gent i per poder fer realitat tot allò que vol la ciutadania i ara no pot tenir”.

En aquest sentit, ‘Agustinet’ ha criticat que el Consell d’Eivissa “s’hagi dedicat aquests quatre anys perduts a no fer res de res, excepte criticar tots els projectes engegats pel Govern de les Illes Balears”. Per contra, el socialista ha refermat el seu compromís amb un projecte polític en positiu i ha demanat tot el suport el 28 de maig per fer possible a l’illa “els canvis profunds que beneficien la gent”.

“No podem permetre ni una passa enrere en les conquestes assolides en 40 anys de democràcia, totes amb el segell socialista, però tampoc podem renunciar les conquestes futures, perquè nosaltres volem un futur per a tothom, mentre la dreta només vol un futur per a uns quants, com demostren amb la seva política clientelar”, ha destacat ‘Agustinet’.

Comments are closed