Armengol remarca en el Cercle d’Economia que el PSOE és l’únic partit capaç de “garantir un futur de progrés per als ciutadans de les Illes Balears”

La candidata socialista a revalidar la presidència del Govern ha participat, juntament amb la candidata al consell de Mallorca i el candidat a la batlia de Palma en el col·loqui ‘I ara, la política” organitzat pel Cercle d’Economia de Mallorca

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a revalidar el càrrec, Francina Armengol, ha destacat avui capvespre que el Partit Socialista de les Illes Balears és “és el partit que en els moments difícils sempre hi és i que mai no es posa de perfil, i també l’únic capaç de garantir un futur de progrés per a Balears”.

Armengol ha fet aquestes declaracions en el debat ‘I ara, la política’, que ha organitzat el Cercle d’Economia per escoltar les propostes socialistes a les principals institucions de les Illes Balears en matèries relacionades amb l’economia, l’ocupació, els Fons Europeus, l’Estratègia 2030, el Règim Especial de Balears, el turisme o la sostenibilitat, entre d’altres.

A més de la candidata socialista al Govern, també hi ha participat la candidata socialista a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el candidat socialista a la batlia de Palma, José Hila.

La candidata al Govern ha reconegut que “tenim la consciència molt tranquil·la, perquè consideram que hem fet una bona feina”, en relació amb la gestió de moments molt difícils viscuts aquesta legislatura, com la pandèmia o la guerra a Ucraïna, en els quals s’han posat més recursos que mai a l’abast de la ciutadania per protegir famílies, treballadors, empreses i autònoms.

“Creim, amb tota l’humiliat que la gent sap que nosaltres, el Partit Socialista, som els que hi hem estat en els moments més difícils i som els que hi hem de ser si volem un futur de progrés per a la gent d’aquesta Comunitat Autònoma”, ha destacat Armengol.

La socialista també ha ressaltat les bones dades econòmiques i d’ocupació a les Illes Balears i ha reconegut que tot el que s’ha aconseguit aquestes dues legislatures “ha costat molta feina i ho hem aconseguit perquè ho hem lluitat”.

En aquest sentit, Armengol ha recordat que “mai no havíem tengut un finançament autonòmic com el que tenim ara, un Règim Especial com el que tenim ara, unes ajudes econòmiques com les que hem tengut per fer costat a les empreses, els autònoms o els treballadores en la pandèmia”.

Per la seva banda, la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha defensat el model territorial desenvolupat pels socialistes al capdavant de la institució insular, recordant que mai s’havia protegit tant el territori com ara.

“El model de l’esquerra i de la dreta pel que fa a protecció del territori és molt diferent”, ha asseverat Cladera, contraposant, per exemple, mesures o polítiques com les relacionades amb l’impuls del vehicle privat enfront del públic i de la limitació o no del nombre de turistes.

Finalment, el candidat socialista a la reelecció com a batle de Palma, José Hila, ha centrat part de les seves paraules en ressaltar que “l’habitatge ha de ser el cinquè pilar de l’Estat del Benestar” i ha tengut paraules per reconèixer la bona situació econòmica de la ciutat de Palma, havent assolit la plena ocupació.

Així mateix, Hila ha asseverat que “és el moment d’avançar en la diversificació econòmica amb projectes estratègics que ja estan en marxa a Ciutat com el Districte d’Innovació Nou Llevant o el clúster de transició ecològica” i ha explicat que la transformació està en marxa gràcies a grans projectes de ciutat com el nou passeig Marítim, el tramvia o “la revolució aplicada al transport públic amb nous busos elèctrics i d’hidrogen i la nova Bicipalma”.

Comments are closed