El PSIB-PSOE desplegarà el seu poder municipal per a un Pacte per l’Habitatge per construir més habitatge protegit des de totes les administracions

El govern i batles socialistes duplicaran els incentius fiscals als propietaris per llogar a preu raonable, agilitzaran els tràmits administratius i concediran més sol per construcció d’habitatges de protecció oficial

El PSIB-PSOE es compromet a desplegar tot el seu poder municipal per posar en marxa un Pacte per l’Habitatge en la pròxima legislatura que permeti construir més habitatge protegit des de totes les administracions públiques, ja sigui el Govern de les Illes Balears o els ajuntaments.

Aquest és l’anunci que ha fet la Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, en un acte avui matí amb els candidats socialistes a les batlies dels municipis més grans de les Illes Balears, tot amb l’objectiu de “créixer no en habitatges de luxe sinó en habitatges per a les classes mitjanes i treballadores” i demostrant que “els socialistes som els únics que creim en la política pública d’habitatge, com fa vuit anys que demostram”.

“Els socialistes fa vuit anys que treballam intensament per fer de l’habitatge un dret de ciutadania i el cinquè pilar de l’Estat del Benestar, però l’important és que continuarem treballant per la gent d’aquesta Comunitat Autònoma”, ha dit Armengol.

En aquest sentit, la socialista ha anunciat que, en revalidar la presidència del Govern signarà un Pacte per l’Habitatge amb tots els municipis de l’illa que s’hi vulguin sumar, per incrementar els esforços per posar a l’abast de la ciutadania habitatge digne a preu digne. Un compromís que també han recollit els candidats i candidates socialistes a les principals batlies de les Illes Balears.

“L’habitatge és d’incumbència de totes les administracions públiques; el Govern d’Espanya hi és, el Govern de les Illes Balears hi és, els ajuntaments socialistes i són i a partir del 28 de maig encara en serem més”, ha dit Armengol.

De fet, ha posat d’exemple que a l’illa d’Eivissa, l’únic ajuntament que ha cedit sòl públic per construir-hi habitatge protegit és el d’Eivissa ciutat, governat pel socialista Rafa Ruiz, una promoció que el PP vol dur als jutjats.

També, Armengol ha anunciat que els ajuntaments socialistes no només donaran sòl al Govern per a promocions d’habitatge públic, sinó que en construiran ells mateixos amb recursos propis, com ja està fent aquesta legislatura l’Ajuntament de Calvià, governat pel socialista Alfonso Rodríguez.

A més a més, Armengol també ha anunciat l’executiu autonòmic i els ajuntaments redoblaran els incentius fiscals previstos a la llei d’Habitatge estatal perquè els propietaris de pisos els treguin al mercat de lloguer a preus raonables.

La candidata a revalidar la presidència del Govern també ha valorat molts positivament els dos anuncis realitzats pel Govern d’Espanya, sobre convertir els pisos de la SAREB en habitatge protegit i els 43.000 nous habitatges protegits anunciats per tenir més habitatge social.

Per la seva banda, el batle de Palma i candidat a la reelecció, José Hila, ha anunciat que l’ajuntament de la capital serà el primer a aplicar la llei d’Habitatge estatal i en topar els preus dels lloguers. A més, a més, Hila ha destacat que gràcies al nou Pla General de la ciutat, Palma disposarà de 10.000 habitatges a preu assequible.

“Els governs socialistes posam per davant de tot l’habitatge perquè aquest ha de ser el cinquè pilar de l’Estat del Benestar”, ha dit Hila, recordant que Son Busquets serà el nou barri jove de Palma “i el millor de la ciutat”, valorant molt positivament l’avanç en els tràmits administratius perquè aquests habitatges siguin una realitat al més breu possible. “Donam resposta a peticions històriques”, ha refermat el socialista.

Finalment, el Secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya, David Lucas, ha volgut agrair tant a la presidenta Armengol com als batles socialistes la interlocució amb el Govern d’Espanya per tot allò que fa referència a polítiques públiques d’habitatge i per la feina permanent en la implementació de tots els programes destinats a afavorir l’accés de la gent a un habitatge digne a preu digne.

Comments are closed