El Parlament Europeu es pronuncia a favor de més flexibilitat en les ajudes de minimis a les empreses de les illes de la UE

Alícia Homs, del PSIB-PSOE, ha estat una de les promotores d’aquest clar posicionament de la majoria de grups de l’eurocambra

Leurodiputada balear del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha tornat a insistir avui al Ple del Parlament Europeu a Estrasburg en la necessitat d’establir topalls més flexibles en les ajudes de minimis per a les empreses que operen des de les illes de la UE. El debat ha girat entorn a l’efecte del Reglament de minimis en la cohesió europea i, a més d’Homs, diversos eurodiputats de gairebé tots els grups parlamentaris han demanat aquesta flexibilitat per a les regions insulars.

Actualment, el Reglament diu que una empresa pot rebre un màxim de 200.000€ en ajudes d’estat cada tres anys. Aquesta quantitat, segons diversos estudis d’universitats i cambres empresarials de diferents illes europees, és insuficient per a pal·liar els costs de la insularitat, estimats en un 70% més sobre el cost duna empresa afincada al continent.  Homs ha subratllat queaixò és una disfunció del Mercat Interior que s’ha de corregir. Totes les empreses competeixen en igualtat de condicions menys aquelles que operen des d’una illa.”

El debat ha arribat al Ple arrel d’una primera sessió en la comissió de política regional amb la comissària competent, la vicepresidenta de la Comissió Europea Margrethe Vestager, el passat 25 de gener. Llavors també es va visibilitzar la unitat del Parlament en aquesta petició que fan les illes europees.

Comments are closed